Zöld Nap Egyesület

» Ember és Természet fotópályázat kiállítás-megnyitó

Ember és Természet fotópályázat kiállítás-megnyitó - A Zöld Nap Egyesület alakulása óta már több alkalommal hirdetett fotópályázatot. Az idén nyáron az ötödikkel rukkoltak elő, amelynek a témája Ember és Természet volt.A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet az ember és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a zoldnap.info portál adott helyet. A négy hét beküldési idő alatt 111 versenyző 328 fotója érkezett a szervezet e-mail címére. Jelenleg 28 versenyző 40 alkotása tekinthető meg szeptember 20-ától két héten keresztül az ojtozi Anselmo fogadóban. Vándorkiállítás lévén még négy székelyföldi városban (Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kézdivásárhely és Kovászna) lesznek megtekinthetőek a legjobb fotók.De ez nem jöhetett volna létre a Kovászna Megye Tanácsa, Betlehen Gábor Alap, a Niko Kft, az Anselmo fogadó segítsége nélkül. Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat.A beküldött pályázatokat független 4 tagú zsűri bírálta el. (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Vetró András.)A megnyitón mintegy 60-an vettek részt. A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!Az eredményhirdetés előtt Incze Réka házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. A környezetvédelmi szakember után Dimény Zoltán Bereck község polgármestere nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. A köszöntők után meghallgattak két dalt a berecki iskola kórusától. A megnyitó színvonalát emelte Fejér Ameli Lilla a Zöld Nap Egyesület önkéntesének székely ruhában előadott népdalai.A megnyitó során a zsűri elnöke, Nagy Lajos, a beküldött pályaműveket méltatta.A kiállításra került pályaműveket megtalálhatja az alábbi linken.Nyertesek névsora:I díjazott: : Egyed János - Barát(Csíkszereda)II. díjazott: Urák István (Köpec) - FrontIII. díjazott: Moldován Zsolt (Kézdivásárhely) - Zöld DombokDicséretben részesült:Miklós Károly (Sepsiszentgyörgy) - A természet lágy ölénVremir M. Márton (Kolozsvár) - Ne bántsTóth Tamás (Debrecen) - Ködös reggelenKözönségdíjban részesült:Péter Dániel (Marosvásárhely) - Boglárka tündérkeGratulálunk minden nyertesnek!Szerző: Ráduly AttilaFotó: Kocsis István

A Zöld Nap Egyesület alakulása óta már több alkalommal hirdetett fotópályázatot. Az idén nyáron az ötödikkel rukkoltak elő, amelynek a témája Ember és Természet volt.
A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet az ember és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a zoldnap.info portál adott helyet. A négy hét beküldési idő alatt 111 versenyző 328 fotója érkezett a szervezet e-mail címére. Jelenleg 28 versenyző 40 alkotása tekinthető meg szeptember 20-ától két héten keresztül az ojtozi Anselmo fogadóban. Vándorkiállítás lévén még négy székelyföldi városban (Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kézdivásárhely és Kovászna) lesznek megtekinthetőek a legjobb fotók.

De ez nem jöhetett volna létre a Kovászna Megye Tanácsa, Betlehen Gábor Alap, a Niko Kft, az Anselmo fogadó segítsége nélkül. Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat.
A beküldött pályázatokat független 4 tagú zsűri bírálta el. (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Vetró András.)

A megnyitón mintegy 60-an vettek részt. A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

Az eredményhirdetés előtt Incze Réka házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. A környezetvédelmi szakember után Dimény Zoltán Bereck község polgármestere nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. A köszöntők után meghallgattak két dalt a berecki iskola kórusától. A megnyitó színvonalát emelte Fejér Ameli Lilla a Zöld Nap Egyesület önkéntesének székely ruhában előadott népdalai.
A megnyitó során a zsűri elnöke, Nagy Lajos, a beküldött pályaműveket méltatta.

A kiállításra került pályaműveket megtalálhatja az alábbi linken.

Nyertesek névsora:
I díjazott: : Egyed János - Barát(Csíkszereda)
II. díjazott: Urák István (Köpec) - Front
III. díjazott: Moldován Zsolt (Kézdivásárhely) - Zöld Dombok

Dicséretben részesült:
Miklós Károly (Sepsiszentgyörgy) - A természet lágy ölén
Vremir M. Márton (Kolozsvár) - Ne bánts
Tóth Tamás (Debrecen) - Ködös reggelen

Közönségdíjban részesült:
Péter Dániel (Marosvásárhely) - Boglárka tündérke
Gratulálunk minden nyertesnek!

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Kocsis István

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!