A Zöld Nap Egyesület október elején kilencedik alkalommal hirdette meg az elmúlt években sikert aratott fotópályázatát. A pályázat címe Épített örökségünk, a nyertes alkotásokból 2016-os forgatható falinaptár készül.

A versenyzők fotóit megnézheti az alábbi galériában.

A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a nagyközönség figyelmét a régió történelmi, kulturális, művészeti és természeti értékeire. Továbbá szeretnék ráirányítani a figyelmet az épített örökség védelmére. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a www.zoldnap.info weboldal ad helyet.

A fotók beküldési határideje: 2015. október 26.
A verseny lezárulta után 4 fős szakértő zsűri dönt a beérkezett pályázati anyagokról. A pályázatra szánt képek (max. 3 db.) kizárólag elektronikus úton (minimális felbontása 1280×720 kell legyen), e-mailben küldhetők be az office@zoldnap.info címre.

A pályázaton részt vehet kortól és lakóhelytől függetlenül bárki, aki a pályázati feltételeket elfogadja. A pályázó kizárólag a saját szellemi tulajdonát képező, eredeti alkotásával pályázhat, valamint felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. A fotók beküldésével a pályázó lemond mindenfajta szerzői jogáról, mindenfajta ellenszolgáltatás igénylése nélkül. A pályázat tartalmazza a pályázó adatait: név, cím, telefonszám. A beküldött adatokat bizalmasan kezeljük, azt harmadik fél számára nem adjuk át.
A kiíró fenntartja a jogot, hogy a kiíráshoz nem illő képeket kizárja a pályázatból.
Eredményhirdetés: 2015. novemberében lesz, amiről időben értesítjük a pályázókat és a nyilvánosságot. A nyertesek névsora megtekinthető lesz a portálunkon. A kiállítás kézdivásárhelyi Sportcsarnok előterében lesz látogatható. Jelentkezési határidő november 2.

A legjobb fotók készítőit névre szóló oklevéllel és az alábbi díjakkal jutalmazzuk:

I.díj: Vetró András szobrászművész által készített alkotás
II.díj: ZNE ajándékcsomag
III.díj: ZNE ajándékcsomag

Különdíj 100 lej értékben a Manna Egyesület felajánlásából.

Támogatók: Kovászna Megye Tanácsa és a Niko Kft

Szerző: Ráduly Attila