Idén utolsó alkalommal találkoztak a Zöld Nap Egyesület tagjai, hogy ünnepi hangulatban zárják a 2021-es évet. A koronavírus-járvány ellenére mozgalmas és nagyon jó évet zárt a szervezet az idén is. Az eddigi szokásokat most sem törték meg, így a térség számos pontján megtalálhatóak voltak a Zöld Napos programok. A résztvevők üdvözlését követően Ráduly Attila egyesületi elnök képes beszámolóval, videóval és statisztikákkal színesítve foglalta össze a 2021-es munkaévet. A csütörtök délutáni találkozón készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Programjaik tekintetében gazdagnak bizonyult ez az év is, hisz nem telt el hét úgy, hogy a Zöld Nap Egyesület ne állt volna elő valamivel. A jelenlévők a december 30-ai közgyűlésen áttekintették a szervezet nagyobb rendezvényeit, amelyeket hírül adtak a helyi sajtóban is. Összegezték az idei év aktuális fejlesztéseit és beszélgetés keretében vitatták meg a 2021-es év közös célkitűzéseinek legfontosabb kérdéseit. Egyrészt sikerült tovább folytatniuk a korábbi hosszabb távú projektjeiket is az előző évek tapasztalataira támaszkodva, törekedtek a jobb minőségre, illetve szakmaiságra. Partnerszervezeteikkel együtt tovább dolgoztak azon, hogy Kézdiszéken jobban elterjedjen a környezetvédelem és az önkéntesség kultúrája. Ugyanakkor most is nagy hangsúlyt fektettek a mozgást népszerűsítő programjaikra, mint például a három tematikus amatőr asztalitenisz-bajnokság, a kerékpáros felvonulás, a Mozgó Délutánok, a honismereti kerékpártúrák, a bringás kincskeresés és a futóversenyek is. Hagyományteremtő céllal megszervezték a Kalith Attila Sportnapot. „Az év senkinek sem volt könnyű, ezért először is hadd köszönjem meg minden önkéntesünknek a programjainkhoz való aktív bekapcsolódást. Nagyon köszönöm a résztvevőiknek és a partnereinknek, hogy most is és így is kitartottak mellettünk, ez óriási segítséget adott." - zárta beszédét a szervezet elnöke.

A tizenharmadik közgyűlés hivatalos részének befejezéseként díjazták a legaktívabb önkénteseket is. Az év önkéntese címet Márton Fanni-Bíborka (438 önkéntes óra/év) érdemelte ki, aki az idén januártól elkötelezettségével segíti a szervezet elismertségét, munkáját. A képzeletbeli dobogó második fokát Harai Adrienn (311 önkéntes óra/év), a harmadik helyet pedig fej-fej mellett Ferencz Kriszta és Kis Emese foglalták el. A közgyűlésen összegezték az egyesület ez évi működését is, annak költségvetését, valamint a kommunikációs tevékenységet. Ezen estét is kötetlen hangulatban töltötte együtt a tagság a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig. Az észrevételek, vélemények, a díjazások után közös vacsorával együtt koccintottak az idei év kiemelkedő sikerére. A szervezet jövőre is számos programmal folytatja a tevékenységeit, továbbra is várva a környezettudatosság iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését.

A Zöld Nap Egyesület vezetősége ez alkalomból, kíván mindenkinek egy sikerekben gazdag Fenntartható Zöld Napos új esztendőt!

Fotó: Davit Mamulyan