A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub asztaliteniszezői Újvidéken zárták az idei évet, ahol a rangos Butterfly Újévi-kupán léptek asztalhoz, közel 500 sportolótársukkal egyetemben. A rangos mezőnyben montenegrói, bosznia-hercegovinai, magyarországi és romániai pingpongozók méretkeztek meg.

A Kerekes Barnabás edző vezette kézdivásárhelyi küldöttséget Mike Boróka (U12-ben és U14-ben is versenyzett), Papp Rebeka (U14), Oláh Kriszta (U14), Medvés Antal (U17), Chelmuș Ionuț (U12 és U14) és Canea-Kocsis András (U10 és U12) alkotta. Mike Boróka számára remekül sikerült a verseny, ugyanis korcsoportjában, U12-ben a dobogó második fokára állhatott fel; ugyanez a bravúr Chelmuș Ionuțnak is sikerült, ő harmadik lett ugyanebben a korosztályban. A U10-es Canea-Kocsis András is jól menetelt egészen a negyeddöntőig, ahol a későbbi győztes bosnyák ellenfele állította meg. Papp Rebeka és Oláh Kriszta is kijutott csoportjából, a főtáblán az első körben kényszerültek búcsúra.

– Jó tapasztalat volt ez számunkra, elégedett vagyok, hogy eredményesen tudtuk zárni az évet, kis pihenés után folytatjuk a munkát, január 4-én már Budapesten, a Magyar Openen indulunk – nyilatkozta érdeklődésünkre Kerekes Barnabás edző.

Forrás: Bartha Zsófia, hirmondo.ro