Erősítsd a Turul Iroda önkéntes csapatát!

Szeretnél egy lelkes csapat tagja lenni, miközben támogatod és segíted a háromszéki fiatalok jövőjét?

Egyesületünk elindította a #youthfocus projektjét, melynek célja, hogy 75 háromszéki fiatalt oktatási, figyelemfelkeltő és tudatósító tevékenységek révén aktívan bevonja a közösségbe, valamint fejlessze állampolgári és vezetői készségét. A fiatalok tevékenységeinek koordinálásához keresünk olyan sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, valamint kovásznai önkénteseket, akik úgy gondolják, hogy a hagyományos oktatási kereteket fontos kiegészíteni az iskolán kívül tevékenységekkel.

Mivel foglalkozunk és mire számíthatsz, ha csatlakozol a csapatunkhoz?

Kiemelt programunk az 1956-ban Nagy-Britanniában indított és jelenleg a világ 140 országában, évente több tízezer fiatal résvételével zajló Duke of Edinburgh’s International Award, amely alternatív képzést biztosít 14 és 24 év közötti fiataloknak és célja az életre való nevelés. A program lebonyolításához keresünk TÉGED!

Csapatunkba olyan önkénteseket várunk, akik saját élettapasztalatok megosztása révén tanítani tudnak, ugyanakkor tanulni is, és hisznek abban, hogy ezáltal a fiatalok képesek változtatni a jövőjükön. Fontos számunkra a generációk közötti párbeszéd kialakítása, valamint a fiatalok motiválása arra, hogy bekapcsolódjanak olyan személyiségfejlesztő programokba, amelyek hosszú távon változásokat hoznak a helyi közösségben.

Fő feladatod a programunkba jelentkező fiatalokkal való kapcsolattartás, rendszeres találkozás, támogatása, valamint ösztönzés, hogy sikeresen teljesítsék a kitűzött céljaikat.


Miért jelentkezz és mit kínálunk?

Ha úgy gondolod, hogy fontos számodra a közösség és a közösségért való munka, csapatunkban a helyed. Nálunk bővítheted kapcsolati körödet, ugyanakkor hivatalosan is tudod bizonyítani önkéntes munkád, hiszen minden nálunk tevékenykedő önkéntessel szerződést kötünk. Rendszeresen túrázunk, táborozunk, és különböző foglalkozásokat szervezünk nem csak a fiataloknak, hanem magunknak is.

Hogyan jelentkezz?

2021. június 20-ig hívd a következő számok egyikét:
Kovászna: 0728318156 (Gergely-Kovács Katalin)
Kézdivásárhely: 0752224455 (Simon-Császár Mária)
Sepsiszentgyörgy: 0729161468 (Gheorghiță Raymond)

A programról és tevékenységeinkről bővebben a Facebookon (https://www.facebook.com/turuliroda) vagy a weboldalunkon (turuliroda.ro) tájékozódhatsz!