2022. május 16-án a Zöld Nap Egyesületet dr. Nistor Laura, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense hívta meg, hogy a másodéves Szociológia szakos hallgatóknak tartsanak egy interaktív ismertetőt a szervezet mindennapi tevékenységéről és az önkéntes lehetőségekről. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A hétfő reggeli tevékenységet a tizenhárom éves Zöld Nap Egyesület fontosabb eseményeinek vetített-képes bemutatójával kezdték a zöld naposok külön kiemelve s pontokra bontva az Erasmus+ program fontosabb alprogramjait is. Így került szó többek között a rövidtávú (6-21 napos) ún. ifjúsági cserékről is, amiben 16-25 év közti fiatalok vehetnek részt és az Európai Szolidaritási Testületről, melynek célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Ezt követően a tavaly tavasszal kezdődött Healt the Earth reloaded edition projekt ESC önkéntesei az örmény Davit Mamulyan és a török Petek Taykan osztotta meg az önkéntesség során szerzett tapasztalataikat.

Nagyon szépen köszönjük a meghívást! Kiválóan éreztük magunkat. A remek közönség és a csodálatos környezet gondoskodott arról, hogy visszavágyunk.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Márton Fanni-Bíborka