Bár a járványhelyzet rányomta bélyegét a tavalyi évre, a Turul Iroda mégsem tétlenkedett. A folyamatos alkalmazkodásnak és újratervezéseknek köszönhetően több tevékenységet is sikeresen megvalósított az egyesület.

Az arculatfrissítés mellett az iroda három fő programjaira koncentrált, a Berde Mózsa körre, a The Duke of Edinburgh's International Award személyiségfejlesztő programra, valamint a fiatal önkéntesek projektjeire. A Berde Mózsa kör nyolc településen valósult meg, ahol oktatási és személyiségfejlesztő foglalkozásokat tartottak több, mint százötven gyereknek, drámapedagógia, múzeumpedagógia, fotó és film, valamint népzene témákban. Ugyanakkor az oktatók képzésen is részt vettek, Orbán Imola fejlesztő közreműködésével, és egy új gyerekcsoport is alakult Baróton. A The Duke of Edinburgh's International Award keretében a kovásznai és sepsiszentgyörgyi fiatalok nagy hányada elvégezte a programot lezáró végső túrákat, viszont a további tevékenységek, mint például a díjátadó gála is, a tiltások miatt elmaradtak. Az egyesület önkéntes csapata sem tétlenkedett, megszervezték a Changing View fotó- és rövidfilmverseny sorozatot, elkészítettek hat podcastet, amelyekben a fiatalok a meghívottakkal beszélgettek egy-egy téma kapcsán, ugyanakkor megszerveztek és részt vettek egy fejlesztő táborban, túráztak a Vargyas-szorosban és a brassói Cenken. Demeter Hunor, az iroda önkéntese fél évnyi Izlandon végzett önkéntes munka után, az év végén tért haza.

A 2021-es év sok munkát tartogat az egyesület munkatársai és önkéntesei számára. Az iroda támogatást kapott a norvég alapból, ahol a hét nyertes pályázat közül országos ötödik helyezettként nyerte meg az eddigi legnagyobb támogatását, melyet a The Duke of Edinburgh's International Award program és az iroda fejlesztésére fordít, összesen 100 000 euro értékben. A Nemzeti Tehetségsegítő Program keretében az egyesület két pályázatot nyert, amelynek köszönhetően huszonnégy fiatal fotózás, filmezés és természetismeret témában vesznek részt foglalkozásokon. A Berde Mózsa kör tevékenységei is folyatódnak nyolc településen, ahol közel százötven gyerek számára bábszínházat, kreatív irodalom tanulás módszertanát viszi el az iroda, a Román Kulturális Alap Igazgatósága támogatásával. Ugyanakkor az év folyamán fiatalokból álló csapat vesz részt egy Izlandi mobilitási projektben. Az Erasmus+ program keretében, az iroda megvalósítja nyolc ország partnerségével és harminckét ifjúsági segítő részvételével oktatás-fejlesztési projektjét. Szintén az Erasmus+ keretében az iroda partner egy kétéves stratégiai projektben, amelyben három ország részvételével a fiatalok média oktatási módszertanának fejlesztésével foglalkozik.