Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Eseménydús szombat Ikafalván

Eseménydús szombat Ikafalván - Az Ikafalvi Református Egyházközség, a Kézdiszékért Egyesület és a kézdiszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács társszervezésével 2012. december 1-én szombaton tartalmas rendezvényt tartott az Ikafalvi Művelődési Otthonban.Már kora reggel összegyűltek a nőszövetség tagjai, hogy a székelyföldi kaláka hangulatát felidézve egy hagyományos töltött káposztázással vendégeljék meg azokat a férfiakat, akik az egyházközség javára elvégzett munkálatban részt vettek.Ezt követően T. Kovács Áron, építész, Kászonszék Ökofalu ötletgazdája Élj boldogan, avagy lehet más a világ címmel tartalmas előadást tartott hagyományos falusi környezetről, fenntarthatóságról, közösségépítésről. Az előadás után az advent küszöbén az immár Ikafalván is hagyományossá váló adventi barkácsolásra került sor, ahol gyermekek, ifjak, szülők és nőszövetségi tagok készítettek szebbnél szebb adventi koszorúkat.Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki irodájának munkatársai több mint 20 kérelmezőnek nyújtottak segítséget a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges iratcsomó összeállításában. A helyszínen lehetőség volt az iratok fordítására, illetve fénykép készítésre is. A Kézdiszékért Egyesület hagyományőrző körútjának következő állomása Esztelneken lesz. Programunkat a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Az Ikafalvi Református Egyházközség, a Kézdiszékért Egyesület és a kézdiszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács társszervezésével 2012. december 1-én szombaton tartalmas rendezvényt tartott az Ikafalvi Művelődési Otthonban.
Már kora reggel összegyűltek a nőszövetség tagjai, hogy a székelyföldi kaláka hangulatát felidézve egy hagyományos töltött káposztázással vendégeljék meg azokat a férfiakat, akik az egyházközség javára elvégzett munkálatban részt vettek.
Ezt követően T. Kovács Áron, építész, Kászonszék Ökofalu ötletgazdája Élj boldogan, avagy lehet más a világ címmel tartalmas előadást tartott hagyományos falusi környezetről, fenntarthatóságról, közösségépítésről. Az előadás után az advent küszöbén az immár Ikafalván is hagyományossá váló adventi barkácsolásra került sor, ahol gyermekek, ifjak, szülők és nőszövetségi tagok készítettek szebbnél szebb adventi koszorúkat.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki irodájának munkatársai több mint 20 kérelmezőnek nyújtottak segítséget a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges iratcsomó összeállításában. A helyszínen lehetőség volt az iratok fordítására, illetve fénykép készítésre is. A Kézdiszékért Egyesület hagyományőrző körútjának következő állomása Esztelneken lesz. Programunkat a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!