Zöld Nap Egyesület

» Évadnyító biciklitúrát szerveztek a Nemere Útján

Évadnyító biciklitúrát szerveztek a Nemere Útján - Május 18-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyító biciklitúrát szervezett a céhes városból a Nemere Útján.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook adatlapján tekinthetőek meg.A megmozdulás alkalmával 35 fős lelkes csapat pattant a nyeregbe. A C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Kézdiszentlélek (Perkő) fele tekert, utána Kiskászon, majd Kézdikővár, Torja, Futásfalva, Ikafalva, Felsőcsernáton (Ikavára) és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.Szokás szerint a zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Kézdiszentléleken és Kézdikőváron is ahol Hodor Enikő a Zöld Nap Egyesület önkéntesének köszönhetően a települések történetéről hallhattak tájékoztatást. Futásfalván és Ikafalván pedig Bardócz Csaba református lelkipásztor kalauzolásával a csapat megismerhette a falvak történetét megtekintve az ikafalvi református templomot is.A túra legfiatalabb résztvevője a 7 éves Lőrincz Ákos volt, aki előszeretettel tekerte végig a 68 km-es távot.Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphat információt.Fotó: Canea-Kocsis András, Székely István, Vajna László és Ráduly Attila

Május 18-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyító biciklitúrát szervezett a céhes városból a Nemere Útján.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook adatlapján tekinthetőek meg.

A megmozdulás alkalmával 35 fős lelkes csapat pattant a nyeregbe. A C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Kézdiszentlélek (Perkő) fele tekert, utána Kiskászon, majd Kézdikővár, Torja, Futásfalva, Ikafalva, Felsőcsernáton (Ikavára) és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.

Szokás szerint a zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Kézdiszentléleken és Kézdikőváron is ahol Hodor Enikő a Zöld Nap Egyesület önkéntesének köszönhetően a települések történetéről hallhattak tájékoztatást. Futásfalván és Ikafalván pedig Bardócz Csaba református lelkipásztor kalauzolásával a csapat megismerhette a falvak történetét megtekintve az ikafalvi református templomot is.
A túra legfiatalabb résztvevője a 7 éves Lőrincz Ákos volt, aki előszeretettel tekerte végig a 68 km-es távot.

Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphat információt.

Fotó: Canea-Kocsis András, Székely István, Vajna László és Ráduly Attila

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!