Incze László Céhtörténeti Múzeum - Incze László Céhtörténeti Múzeum

Incze László Céhtörténeti Múzeum

» Évmilliók üzenete. Kövületek, kőzetek és ásványok Székelyföldről - geológiai kiállítás

Évmilliók üzenete. Kövületek, kőzetek és ásványok Székelyföldről - geológiai kiállítás - Évmilliók üzenete. Kövületek, kőzetek és ásványok Székelyföldről című geológiai kiállítás nyílik 2012. december 8-án, szombaton 12 órakor a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében.'Földünk folytonos változáson megy át. A századok folyamán Székelyföldön olyan leletek kerültek felszínre, amelyek világviszonylatban ritkaságnak számítanak. Ilyen a felsőrákosi őselefánt lelet, ami a faj eddig előkerült legépebb csontváza, vagy a Ditró környéki magmatizmus feltárt kőzetei. Alsórákoson a bazaltos vulkanizmus meg a Szent Anna tó és a Mohos vulkáni kráterek kialakulása geológiai időben nagyon friss eseményeknek számítanak. Fotók és kiállított kőzetek, ásványok és kövületek segítségével szeretnénk megismertetni a látogatókat a régmúlt idők földtani eseményeivel valamint a kihalt állatok kövületeivel.'Bartha Zsolt geológus, fotósA kiállítás 2013 február 28-ig látogatható.

Évmilliók üzenete. Kövületek, kőzetek és ásványok Székelyföldről című geológiai kiállítás nyílik 2012. december 8-án, szombaton 12 órakor a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében.

"Földünk folytonos változáson megy át. A századok folyamán Székelyföldön olyan leletek kerültek felszínre, amelyek világviszonylatban ritkaságnak számítanak. Ilyen a felsőrákosi őselefánt lelet, ami a faj eddig előkerült legépebb csontváza, vagy a Ditró környéki magmatizmus feltárt kőzetei. Alsórákoson a bazaltos vulkanizmus meg a Szent Anna tó és a Mohos vulkáni kráterek kialakulása geológiai időben nagyon friss eseményeknek számítanak. Fotók és kiállított kőzetek, ásványok és kövületek segítségével szeretnénk megismertetni a látogatókat a régmúlt idők földtani eseményeivel valamint a kihalt állatok kövületeivel."
Bartha Zsolt geológus, fotós

A kiállítás 2013 február 28-ig látogatható.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!