2019. április 9-én a Zöld Nap Egyesületet dr. Gergely Orsolya, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa hívta meg, hogy a harmadéves Szociológia és HR szakos hallgatóknak tartsanak egy interaktív ismertetőt a szervezet mindennapi tevékenységéről és az önkéntes lehetőségekről. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A keddi reggeli tevékenységet a több mint tíz éves Zöld Nap Egyesület fontosabb eseményeinek vetített-képes bemutatójával kezdték a zöld naposok külön kiemelve s pontokra bontva az Erasmus + program fontosabb alprogramjait is. Így került szó többek között a rövidtávú (6-21 napos) ún. ifjúsági cserékről is, amiben 16-25 év közti fiatalok vehetnek részt és az Európai Önkéntes Szolgálatról, melynek célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Ezt követően a tavaly májusban kezdődött Friends of environment projekt örmény EVS önkéntese Alen Margaryan osztotta meg az önkéntesség során szerzett tapasztalatait.

Nagyon szépen köszönjük a meghívást! Kiválóan éreztük magunkat. A remek közönség és a csodálatos környezet gondoskodott arról, hogy visszavágyunk.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Derzsi Katalin