2018. február 19-én a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző IX.A osztály vendége volt a Zöld Nap Egyesület csapata, Haykuhi Harutyunyan örmény, Isabel Fernandez spanyol EVS önkéntesek, valamint Ráduly Attila és Derzsi Katalin. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

Vetített-képes előadással tájékoztatták tanulóinkat az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) projekt tudnivalóiról. Ezen keresztül tanulóink betekintést nyerhettek a program lényegébe, felépítésébe, felfedezhették, hogy a projekt olyan külföldi kaland és kihívás is egyben, amelyben nagyon sok örömteli és élményekben gazdag tevékenységekkel kell megbirkózni a vállalkozó önkéntesnek, amire önmagának kell megkeresnie és megtalálnia a megoldást. Bemutatójuk kiterjedt az Erasmus+ program ismertetésére, a nem-formális tanulási lehetőségekre, valamint a kultúrák közötti párbeszéd módozataira.
Megtudhatták, hogy az EVS program abban is segíthet a vállalkozó önkéntesnek, hogy egy kis időt nyerjen meghozni élete fontos döntését akár a pályaválasztást, a továbbtanulást, vagy akár az elhelyezkedést és életpályát illetően.

Szerző: Kis Emese

Fotó: Ráduly Attila