Szeptember végén a Zöld Nap Egyesület Don`t trash our future:RRR projektjének 3 EVS önkéntese Predeálra utazott, ahol részt vett a hat hónapnál hosszabb önkéntes szolgálat esetén szervezett félidős értékelésen. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A több napos tréningre különböző nemzetiségű önkéntesek vettek részt, voltak olaszok, örmények, görögök, franciák, portugálok, amerikaiak és spanyolok is, akiket Eugenia Barbu és Roxana Turcu trénerek segítettek a tréninben. A félidős értékelő találkozó során sok mindenről szó esett: motivációs tényezökről, kihívásokról, élet az EVS után, valamint a Youthpass bizonylatról is.
Első nap bemutatásra került minden egyes EVS önkéntes projektje, ezt követően egy emlékkönyvet is elkészítettek, amelyben az önkéntes szolgálat előtti emlékeket, valamint a kihívásokat, ihletet, a változásokat elevenítették fel. Másnap a motiváció napjára került sor, amikor a kihívásokról, a sokszínűségről beszéltek: saját vélemények, mások véleményei, példaképek és sok más. Délután egy város felfedező játékba is bekapcsolódhattak. Harmadnap az EVS-ről volt szó nagy általánosságban, azaz hogyan érzik magukat az önkéntesek a projektjükben, az önkéntesek családjainak véleményéről, mikor bejelentették számukra a hírt, hgy egy évre elutaznak, és hogy általánosan mit jelent az EVS számukra. Végül pedig szó esett a Youthpassról és az önkéntesek jővőbeli terveiről.
Konkluzióként elmondhatom, hogy a félidős értékelő találkozó sokkal hasznosabb és jobb volt mit az érkezési tréning. Néha elveszítjük a motiváló tényezőnket, hiányzik a családunk, de előre kell mennünk, folytatnunk kell a projektünket, hiszen ez a tapasztalat erősebbé és kitartobbá tesz.

Szerző: Isa Fernandez