A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával betartva a járványügyi korlátozásokat immár hetedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek harmincnyolcadik változatára csütörtökön december 16-án került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosul, de családoknak szóló programok sokasága is színesítette az ingyenes rendezvényt. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a két órát. Az év utolsó Mozgó Délutánjára több mint 50 személy látogatott ki, akiknek többek között lehetőségük volt szaladni, sakkozni, asztaliteniszezni, ugrókötelezni, tollasozni, mikádózni és kipróbálhattak népszerű társasjátékokat is. Az évzáró Mozgó Délután legnépszerűbb pontja a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Mazsorettcsoportjának bemutatója volt.

A rendezvényt a tervek szerint egy hónap múlva is megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez az esemény minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Communitas Alapítvány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Nane Sahakyan