A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával közösen ötödik éve havi rendszerességgel szervezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek harminckettedik változatára pénteken december 27-én került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosul, de családoknak szóló programok sokasága is színesítette az ingyenes rendezvényt. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a két órát. Az év utolsó Mozgó Délutánjára több mint 110 személy látogatott ki, akiknek többek között lehetőségük volt szaladni, focizni, asztaliteniszezni, megismerhették a Ne pazarolj, élj többet mottóval fémjelzett kézműves tevékenységet és kipróbálhattak népszerű társasjátékokat is. Ezenkívül a jelenlévők betekintést nyertek az Egyensúly Gyermekjógába is Hodor Enikő által, aki egy órás interaktív bemutatót tartott. Az évzáró Mozgó Délután legnépszerűbb pontja Pap Ágnes zumba oktató csapatának bemutatója volt.

A rendezvényt a tervek szerint egy hónap múlva is megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez az esemény minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Harai Adrienn és Balogh Ákos