Ezüst Akadémia Oktatási Program indul ismét Kézdivásárhelyen

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, a Zöld Nap Egyesület, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és a Maassluis Nyugdíjas Klub Egyesület közösen a 2018/2019-es tanévben ismét útjára indítja a nagyszabású Ezüst Akadémia Oktatási Programját az 50 év fölöttiek számára. A programra KIZÁRÓLAG a Maassluis Nyugdíjas Klubban lehet jelentkezni 2018. szeptember 24., hétfő reggel 10 órától.

A harmadik alkalommal meghirdetett Ezüst Akadémia Oktatási Programra maximum 180 főt tudunk fogadni.

A program célja:
A program során számos olyan előadás lesz, amely az érdeklődést felkelti, ugyanakkor hasznos tanácsokkal látják el a résztvevőket. Előadóink között szerepelnek úgy hazai nevek, mint külföldiek is, annak érdekében, hogy minél színvonalasabb programot tudjunk kínálni az érdeklődőknek. Az előadásokat hatvan percesre tervezzük, melynek végén van lehetőség a kérdések feltevésére és megvitatására.

Kinek szól a program?
Az Ezüst Akadémia program minden olyan 50 év fölötti személynek szól, aki szívesen részt venne a szervezett ingyenes előadásainkon, ugyanakkor Kézdivásárhelyen és környékén lakik.

Programra való jelentkezés szabályai:
- A programra KIZÁRÓLAG a Maassluis Nyugdíjas Klubban 2018. szeptember 24., hétfő reggel 10 órától lehet jelentkezni. Regisztráló csoportok: Zöld Nap Egyesület és a Maassluis Nyugdíjas Klub Egyesület
- A programra kizárólag az 50 év fölöttieket tudjuk fogadni.
- Az előadások a Vigadó Művelődési Ház nagytermében lesznek megtartva.
- A programra való felvétel a jelentkezés sorrendjében történik.
- Amennyiben valaki nem veszi el a regisztrációs csomagját a tanévnyitón vagy az első vagy második alkalommal tartott előadáson/alkalmon átadjuk a helyét annak, aki pótlistán maradt.

Részvételi szándékukat az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével jelezhetik legkésőbb 2018. szeptember 28-ig.  A szervezőknek jogukban áll hamarabb lezárni a jelentkezést, amennyiben a helyek betelnek, ezért megértésüket köszönjük!

Program tervezett időtartama
A 2018/2019-es tanévben október 11-től kezdődően többnyire minden második hét csütörtökjére tervezünk előadásokat, a következő program szerint:

2018. október 11. Regisztráció / Előadás egyeztetés alatt

2018. október 25. dr. Gergely Orsolya egyetemi adjunktus Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar / Született feleségek?
Női szerepek és szerepelvárások tegnap és ma

2018. november 8. dr. Kása Zoltán egyetemi professzor Sapientia EMTE, Marosvásárhelyi Kar / Mi fán terem a számítógép, kell-e nekünk internet?

2018. november 22. dr. Szenkovics Dezső egyetemi adjunktus Sapientia EMTE, Kolozsvári Kar / India, a feltörekvő nagyhatalom?

2018. december 6. Bedő Imre alapító, közgazdász Férfiak klubja, Magyarország / A férfiak különleges szerepe a családokban

2018. december 20. Pozsonyi Ferenc

2019. január 10. Egyeztetés alatt

2019. január 24. Egyeztetés alatt

2019. február 7. Egyeztetés alatt

2019. február 21. dr. Fejér Szilárd kutató, laborvezető Pro Vitam központ / A vírusok

2019. március 7. Egyeztetés alatt

2019. március 21. dr. Szilveszter Szabolcs egyetemi adjunktus Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar / "Ahová a király is gyalog jár" Lakossági higiénia, az illemhely története és fontossága

2019. április 4. dr. Romsics Ignác egyetemi professzor Eszterházy Károly Egyetem, Eger / A Horthy-korszak mérlege

2019. május 9. Egyeztetés alatt

2019. május 23. Tanévzáró ünnepség


Az előadások 70%-át  látogató Ezüst Akadémia hallgató az év végén díszoklevelet kap.

Program díja:
Az Ezüst Akadémia program keretén belül szervezett előadássorozat térítésmentes, a jelentkezők ingyenesen és önkéntesen vehetnek részt rajta.

Program időpontja és helyszíne:
Minden második hét csütörtökén a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban 16:30 órától.