Faluséta Esztelneken

A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés szervezésében 2018. szeptember 29-én 10 órától kerül sor az Esztelneki falusétára.

Falusétánk célja: aki a saját falujához tartozó tud lenni, aki vállalkozik rá, hogy a szomszéd falut megismeri, az a diák, aki a családja életét a diáktársa családjának életével összehasonlítja, élete későbbi utazásainál nem csak a természet és a műemlékek szépségeinek élvezetére lesz képes, hanem olyan tapasztalat gyűjtésére is, amely életalakítását segíti. Egy városi fiatal, aki egy közelében levő falura látogat, izgalmas kalandra vállalkozik. Mert a kimozdulás mindenki számára új élethelyzet, új tapasztalat, út a barátsághoz. Az a helybéli, aki végigsétál a saját településén, talán elkezd más szemmel rálátni magára, falujára, megerősödik abban az érzésben, hogy hovatartozásának köszönhetően, neki háttere van, amely megtartja őt. Mindenfajta ismerkedésnél a második kérdés: honnan vagy? Behatároljuk magunkat a térben. A környezeti önéletrajznak elképesztő szerepe van. Helyek nélkül nem tudjuk magunkat értelmezni. Kölcsönhatásunk a környezettel nem tudatosuló, de hosszú távú, egy életen keresztül hat, összegyűlik bennünk, lerakódik és identitásréteggé alakul.

Program:
9 órakor ingyenes busszal indulunk a Sinkovits stadion elől.

Visszaindulás program végeztével, alkonyat körül.

10 órakor fogadjuk az érkezőket az Alsó–esztelneki római katolikus templomnál, séta indulása

Megállók:
- Községi könyvtár, falumúzeum, fotókiállítás
- Szacsvay János emlékmű
- 1848-49-es emlékmű
- az Esztelneken működő RGT Románia készruhagyár
- Polgármesteri hivatal, Angustia Egyesület
- Jézus-kút
- Ferences templom és kolostor

A nap folyamán ügyességi és szórakoztató játékok is lesznek, valamint népzene és néptánc, reneszánsz villámcsődület és vásár.

A Tegyünk Kézdiszékért csapata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt!