Kézdivásárhely Infó Centrum

» Félsziget - mire megy a kézdi.infó

Egy kis programajánló, vagyis mire érdemes elmenni és mire megy a kézdi.infó. Természetesen mindenkinek más a zenei stílusa, szóval ez csak egy kis bemutató próbál lenni.

Végigfutva az előadókon és színpadokon, a kedvenc helyünk a Kiss Terrace lesz mindenképp. Na de nemragadunk itten le, lássuk miből élünk.

Első nap, csütörtökön mehet a bemelegítő a Babylon Circus-al, skával és tipikus francia dallamokkal elegyítve.



Ha nem untuk meg ezt a ritmus, át lehet látogatni a madridi Ska-P-re akik ugyancsak ebben a ritmusban vannak otthon, ahogy a nevükből is kiderül.



Kis pihenővel indulhat a brit Sub Focus ami drum and bass a javából természetesen, majd hajnalig a magyarországi Chris.su pörget ugynaebben a tempóban.




Péntek
, a kézdii városnapokon is fellépő Parov Stelarral indulhat, akik Közép-Kelet Európa legjobb tánczenei produkcióját nyújtják. A jazzt, houset és breakbeat elemeket ötvöző osztrák banda a tavaly is nagyot durrantott a félszigeten, nemkihagyni itthon sem!!!



Az alternatív Quimby, most már elmondhatni Magyarország legnagyobb koncertzenekara, (tudniilik a Kispál szünetel ismeretlen ideig) sajnos szinte ugyanebben az időben zenél a Main Stage-n.  Lehet választani hangulattól függően, én megpróbálok mindkettőn lenni :D



Újra  nagy választásba ütközünk, Kiscsillag vagy Gorillaz. A Kiscsillag alternatív zenekart, az előbb említett Kispál és a Borz frontembere, Lovasi András alakította többnyire a régi Kispál tagokból. Kispálból lesz hiány, Lovasi viszont itt lesz.



A Gorillaz Sound System alternatív popzenéjüket a világon az egyik legjobb vizuális élménnyel fűszerezik, A DJ-ket, perkucionistákat, két MC-t és VJ-t felvonultató brit alakulat a Félsziget egyik legnagyobb show-ja lessz, túl beázva nem ajánlott, szédülésveszély !!! :)



A Kiss Terrace-n lehet folytatni az angliai Dj-ekkel:  Nero-t, aki a mostanság szinte divatosnak nevezhető dubstep-ben utazik a legjobbak közt, nem kell kihagyni.



Ha netalán nem volt elég pörgős az előző produkció, aggodalomra semmi ok, bedurvít egy kis dárembézzel Dom&Roland majd ezt folytatja Klute & Stamina MC.





A pörgést Mastif húzza reggelig, esetleg átlehet látogatni az egyetlen számbavehető Freedom Arenás fellőpre, Suie Paparude-re.

Egy ilyen húzós éjjel után a szombati napot kezdjük inkább lassúbb BPM-en, a Che Sudaka amolyan Manu Chao stílusban nyomja, argentín és kolumbiai zenészekből álló banda. Ska, reagge, rockos beütésekkel, kis vöröscsillagos zene :D.



Barabás Lőrinc Eklektrik szerintem egy nagyon kellemes hangulatú jazz-funk elemekből epülő muzsika hungarisenből.



Jöhet Irie Maffia vagy Anima Sound System választás szerint, minkettő Magyarországról. Az Anima nemtudta helyrekapni magát véleményem szerint Jucus távozása után, ígykell szeretni ahogy van (vagy nem).





A nap fénypontja a trip-hop műfaj Tricky-je lesz mindenképp, az angol Massive Attack-től az első album után vált ki, kiváncsian várjuk!!!



Ha már belazultunk Trickyre, indulhat jóval gyorsabb tempóban a holland Noisia dnb és breakbeat ritmusokkal, szusszvétel nélkül. Majd a bukaresti nemkis méretű Dj Gojira-val izzadhatunk reggelig. [lokál - Szentgyörgy - szupport] Tone Troopers a Félszigeten a Zanza Gardenben szombat éjjel 02:00 órától. - aki soksok ismerős arcot szeretne a nagy forgásban latni, ide jojjon!!!



Esetleg át lehet lépni a Ciuc-ra hulibulizni akinek nagyon hiányzik ;)

Vasárnap zárónap, ha még virulunk akkor a felhozatal a következő:
Zdob si Zdub Moldvából folk-punk, nagypörgés, de én asszem a Belgával  kezdem a napot, akiket már nagyon rég szeretnék előben látni, Magyarország kultur hip-hop csapata "ki ez a belga? mi ez a belga? mit akar ez a belga? honnan jött? merre tart? mi a célja? négy feha magyar ritmusra szaval, higidimigidibigidiyoooooo" :D





A flamencót breakbeates, drum and basses alapokra átültető N.O.H.A. Tu Cafe számuk tuti ismerős mindenkinek, a csapból is az folyt egy időben.



Aki inkább a rock fele vonzódik indulhat a Tankcsapdára, utána meg a Korn lesz a nagy ágyú. A nu-metal zenét hip-hop, alternatív, elektronikus elemekkel keverő zenekar, a kilencvenes évek második felének valószínűleg legnagyobb hatású amerikai metalbandája.



Az underground elektronikus zenék egyik legismertebb neve Dub FX modern kori trubadúr, szerény utcazenész és világsztár aki dubstep, reggae, drum and bass elemeiből élőben rakja össze zenéjét. Nem először fordul meg Romániában, érdekes produkcóra számíthatunk. Statik zár.



Minden napra jó a zenei kínlat, ezek mellett ajánlom a TIFF filmeket minden nap déltől 16 óráig. Sportban sem lesz hiány, lábtenisz, kosár, minifoci stb.  
Színesíti a fesztivált humor feszt, színház, tessék részletesen szétnézni a félsziget hivatalos oldalán http://www.felsziget.ro és mindenkinek jó szorakozást meg kikapcsolódást !

Hajrá Félsziget, hajrá Kézdi.Infó !!!!!
Donzsé (Bokor Zsolt)

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!