Aláírták a szerződést a kézdivásárhelyi járóbeteg rendelő teljes rehabilitálására, a munkálat hamarosan elkezdődik. A meglévő épület felújítása mellett új szárnnyal is bővül az egészségügyi létesítmény, amelyben további rendelők kapnak helyet. A pályázat megvalósítására 24 hónap áll rendelkezésre.

A jelenlegi épületben kardiológia, pszichiátria, ortopédia, pszichológia kabinet, dermatológia, fül-orr-gépészet, belgyógyászat és fogászati rendelő működik. Ezt az épületet rehabilitálják, a felújítás keretében új szellőztető rendszert kap, átalakítják a bejáratait, valamint a mellékhelyiségek elhelyezkedését, teljes bútorzattal és egészségügyi eszközökkel szerelik fel. A pályázat továbbá biztosítja a mostani és az épülő új szárny közötti gyors átjárást, tartalmazza a külső terek átrendezését, valamint lehetőséget nyújt a gyalogosoknak és járművel közlekedőknek a Vasút utcából való megközelítésre, emellett tartalmazza parkolók kialakítását is.

Az új szárnyban új orvosi rendelők kialakítását fedezi a pályázat, így lesz gyermekgyógyászat, családtervezési kabinet, szülészet-nőgyógyászat, neurológia, sebészet, urológia, cukorbetegséggel és táplálkozási rendellenességekkel foglalkozó kabinet, oftalmológia, gasztroenterológia, fizioterápia és gyógytorna. A kabinetterületek 16–24 négyzetméteresek. Helyet kap továbbá 6–8 kezelőszoba, kialakítanak egy várótermet is, és lifttel szerelik fel az új épületet.

A pályázat összértéke 10678052,24 lej, ebből vissza nem térítendő költség 10453923,15 lej, az önrész 224129,09 lej. A pályázat megvalósítási ideje 24 hónap.