Fernet Blues Company - Április 30 / 2016 / Nemzetközi Jazz Nap

A 2016-os Nemzetközi Jazz Világnapján április 30-án 20:30-tól Hegedűs Ferenc meghívására a kézdivásárhelyi Jazz Café és Borudvar szinpadán játszik majd a brassói csapat.




Csak blues- közösségteremtő műfaj mely barátságokat, egy műfajhoz való kötődést, emberi kapcsolatokat, örömzenélést, egy mozgásteret kínál
„A blues a gyökér, a többi zene a gyümölcs” . Willie Dixon

=========

Erőteljes, dögös chicago bluest hallhat a hallgató, ha betér egy Fernet buliba ahol Cristi Oprea - szájharmonikás egyéni játékára épülnek a közismert dalok aki nemcsak ragyogóan improvizál, hanem lenyűgözően szólaltatja meg a mesterműveket.
Minden egyes szám egy életérzés, bevillanások sorozata. Nem a számok bonyolultsága a kihívás, hanem a hangulat megteremtése a nagyobb feladat.” - nyiltakozta a zenekar frontembere.
Yokko merészebben kísérletező zenész a kellemes humorával , a belülről jövő, szuggesztív énekével és stílusos gitárjátékával ragadja magával társait. Gabi Isac basszusgitáros , szession-zenész szerényen, alázattal, pózoktól mentesen löki az alapot. Vetró B. S András néhány halkabb, de érzelemmel, finomsággal kezelt gitár imprókval ellensúlyozza és fűszerezi a dalokat, ahol kedvenceire, Matt Schofield, Larry Carlton, Robben Ford, virtuális “tanítómestereire” hivatkozik. Isac Vlad a csapat legfiatalabb pillére, a zenekonzervatórium elvégzése után, Dave Weckl és Cserey Csaba kulzusait látogatta.. Ő többnyire mentora, Chick Corea zenekarából ismert D. Weckl által szignált modelleket üti de előfordult, hogy a Steve Gadd jazzdobos - (aki olyan népszerű előadókkal dolgozott, mint Simon and Garfunkellel, Eric Clapton, Joe Cocker, vagy Al Di Meola),. által aláírt szerkót is kihozza a studióból. Unplugged esteken viszont kahonnal, eggs shakerrel kíséri a zenekart..
A többnyire interpretált dalok magukba foglalják a blues, a jazz, és a funky muzsikát, de a rock ’n’ roll elemei sem hiányoznak belőlük. A hallatlanul jól megírt szerzemények, saját arcra formált feldolgozások sokkal inkább idézik a ’50-60-as évek blueszenéjét, semmint a modern kor hangzását, témavilágát.

Keep rock”n