Kézdivásárhelyi Uránia Filmklub - Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

» Film és koncertvetítés a Filmklubban: Szeress, ha mersz / PORTISHEAD koncert

Film és koncertvetítés a Filmklubban: Szeress, ha mersz / PORTISHEAD koncert - Február 9-én, csütörtökön este 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó alatti Art Caffe-ban egy 2003-as francia-belga romantikus vígjátékot vetítünk 'Szeress, ha mersz (Jeux d'enfants)' 90 percben Yann Samuell rendezésében.Egy szenvedélyes, okos és igényes képi világgal megáldott alkotásról beszélünk.Julien a totális megaláztatás elől megmenti Sophie-t, a lengyel bevándorló kislányt. Ekkor, nyolcévesen indul a két gyerek barátsága. Kitalálnak egy játékot, melynek be nem vallott célja, hogy együtt lehessenek. Különböző feladatokat határoznak meg egymás számára, amelyeket teljesíteni kell. 'Meg mered tenni vagy nem? Meg, hát persze.' És mindent megtesznek. Gyakran a legkegyetlenebb dolgokat is. Ledöntenek minden tabut, átlépnek minden szabályt, megtagadnak minden konvenciót, nevetnek és fájdalmat okoznak még egymásnak is. Aztán később ez a játék lesz a legszebb és legfontosabb dolog Sophie és Julien életében. Egyre veszélyesebbé válik, egyre intenzívebbé, mint valami szenvedély. Annyira, hogy talán fontosabb már, mint a saját életük.Ha megnyitjuk lelkünket a történet előtt, ha merünk a dolgok mélyére ásni, ha nem titkolódzunk tovább és szembesítjük önmagunkat a film okos gondolatmeneteivel, ha egy kicsit még lazítunk, becsukjuk a szemünket, és nem rohanunk ki a film befejezése után a moziból, akkor lehet, hogy katartikus élményben lesz részünk: megértünk valamit a szerelem sűrű igazságából.Film után PORTISHEAD Roseland NYC Live koncertet vetítjük 93 percen keresztül.

Február 9-én, csütörtökön este 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó alatti Art Caffe-ban egy 2003-as francia-belga romantikus vígjátékot vetítünk "Szeress, ha mersz (Jeux d'enfants)" 90 percben Yann Samuell rendezésében.



Egy szenvedélyes, okos és igényes képi világgal megáldott alkotásról beszélünk.
Julien a totális megaláztatás elől megmenti Sophie-t, a lengyel bevándorló kislányt. Ekkor, nyolcévesen indul a két gyerek barátsága. Kitalálnak egy játékot, melynek be nem vallott célja, hogy együtt lehessenek. Különböző feladatokat határoznak meg egymás számára, amelyeket teljesíteni kell. "Meg mered tenni vagy nem? Meg, hát persze." És mindent megtesznek. Gyakran a legkegyetlenebb dolgokat is. Ledöntenek minden tabut, átlépnek minden szabályt, megtagadnak minden konvenciót, nevetnek és fájdalmat okoznak még egymásnak is. Aztán később ez a játék lesz a legszebb és legfontosabb dolog Sophie és Julien életében. Egyre veszélyesebbé válik, egyre intenzívebbé, mint valami szenvedély. Annyira, hogy talán fontosabb már, mint a saját életük.

Ha megnyitjuk lelkünket a történet előtt, ha merünk a dolgok mélyére ásni, ha nem titkolódzunk tovább és szembesítjük önmagunkat a film okos gondolatmeneteivel, ha egy kicsit még lazítunk, becsukjuk a szemünket, és nem rohanunk ki a film befejezése után a moziból, akkor lehet, hogy katartikus élményben lesz részünk: megértünk valamit a szerelem sűrű igazságából.


Film után PORTISHEAD Roseland NYC Live koncertet vetítjük 93 percen keresztül.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!