Kézdivásárhelyi Uránia Filmklub - Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

» Filmvetítés: The Fisher King (A halászkirály legendája) az Art Caffe-ban

Filmvetítés: The Fisher King (A halászkirály legendája) az Art Caffe-ban - Filmvetítés: The Fisher King (A halászkirály legendája) az Art Caffe-ban csütörtökön este 19 órától.A Kézdi Filmklub, mindenkinek sikeres és boldog új évet kíván 2012-re!Az év első filmvetítése, Terry Gilliam rendezésében a 'The Fisher King (A halászkirály legendája)' című 1991-es amerikai vígjáték 193 percben.Főbb szerepekben Jeff Bridges, Robin Williams, Mercedes Ruehl, Amanda Plummer, David Hyde Pierce, Tom Waits.Jack Lucas, a cinikus disc-jockey az egyik kijelentésével egy előre nem látható lavinát indít el. A rádióműsorában felelőtlen ítéletet mond a gazdag elit szórakozóhelyéről és gőgös világáról. Nem is számol azzal, hogy a telefonálója egy beteg lelkű fiatalember és még aznap este valóra váltja szavait. Valósággal megtizedeli egy felkapott bár előkelő vendégeit, majd utána magával is végez. Jack nem tud szabadulni a lelki felelősség alól még három évvel a történtek után sem. Munkájától visszavonul, az alkoholizmusba menekül, s egyedül a barátnője, Anne társaságát tudja elviselni. Aztán egy véletlen során találkozik Perry-vel, aki csak egy hajléktalan bolond, de ettől kezdve megváltozik az élete. Perry egykor neves professzor volt, s abban a bizonyos mészárlásban veszítette el imádott feleségét. Együtt indulnak hát el a Szent Grál keresésére, remélve hogy megtalálják a szeretetet és a boldogságot, melyre oly régóta várnak.Gilliam mesteri kézzel tartja össze a sűrű és érzelmes történetet, anélkül, hogy giccsbe fullasztaná. A film a a nehéz téma ellenére sem szomorú, vagy lehangoló: a megbocsátás és az újrakezdés reményét, az élet kirobbanó örömét és a mindent felülíró kegyelmet hordozza magában.A film több Oscar, Golden Globe, BAFTA, Velencei Filmfesztivál díjat és jelölést kapott!

Filmvetítés: The Fisher King (A halászkirály legendája) az Art Caffe-ban csütörtökön este 19 órától.

A Kézdi Filmklub, mindenkinek sikeres és boldog új évet kíván 2012-re!

Az év első filmvetítése, Terry Gilliam rendezésében a "The Fisher King (A halászkirály legendája)" című 1991-es amerikai vígjáték 193 percben.
Főbb szerepekben Jeff Bridges, Robin Williams, Mercedes Ruehl, Amanda Plummer, David Hyde Pierce, Tom Waits.



Jack Lucas, a cinikus disc-jockey az egyik kijelentésével egy előre nem látható lavinát indít el. A rádióműsorában felelőtlen ítéletet mond a gazdag elit szórakozóhelyéről és gőgös világáról. Nem is számol azzal, hogy a telefonálója egy beteg lelkű fiatalember és még aznap este valóra váltja szavait. Valósággal megtizedeli egy felkapott bár előkelő vendégeit, majd utána magával is végez. Jack nem tud szabadulni a lelki felelősség alól még három évvel a történtek után sem. Munkájától visszavonul, az alkoholizmusba menekül, s egyedül a barátnője, Anne társaságát tudja elviselni. Aztán egy véletlen során találkozik Perry-vel, aki csak egy hajléktalan bolond, de ettől kezdve megváltozik az élete. Perry egykor neves professzor volt, s abban a bizonyos mészárlásban veszítette el imádott feleségét. Együtt indulnak hát el a Szent Grál keresésére, remélve hogy megtalálják a szeretetet és a boldogságot, melyre oly régóta várnak.

Gilliam mesteri kézzel tartja össze a sűrű és érzelmes történetet, anélkül, hogy giccsbe fullasztaná. A film a a nehéz téma ellenére sem szomorú, vagy lehangoló: a megbocsátás és az újrakezdés reményét, az élet kirobbanó örömét és a mindent felülíró kegyelmet hordozza magában.

A film több Oscar, Golden Globe, BAFTA, Velencei Filmfesztivál díjat és jelölést kapott!


Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!