Március 5.-én 21 órától a budapesti Finucci Bros Quartet koncertjén vehetnek részt az érdeklődők, a Jazz Cafféban.




A zenekart a Junior Prima díjas Balogh Roland, aki a 2009. évi Montreux-i jazzgitár verseny győztese és ikertestvére, Balogh Zoltán,a Montreux-i jazz zongoraverseny 3. helyezettje alapította 2007-ben.
Roland Emilioval az oldalán megnyerte a 2010 márciusában megrendezett völklingeni Nemzetközi Ének-Gitár Versenyt is. A virtuóz muzsikusok játékát professzionális ritmusszekció egészíti ki Horváth Pluto József a 2003-as Dandó Péter Jazz Basszusgitár Tehetségkutató Verseny első helyezettje és Bordás Josh József dob-előadóművész, zenetanár személyében, aki 2007-ben megalapította saját dobiskoláját, melynek célja a "Jávori Vilmos féle örökség" továbbadása.
Zenei világukat a klasszikus jazz, a fusion és a groove-os elemek ötvözése jellemzi. Főként saját dalokat játszanak, de repertoárjukban megtalálható egy-két magyar népdal feldolgozás is.

2010 márciusában Rolandot felkérte a Gramy Records lemezkiadó, hogy zenekarával a Finucci Bros Quartettel elkészítse önálló lemezét, ami szeptembertől a boltokban már meg is vásárolható.

Ennek a lemeznek a lemezbemutató koncertsorozata Magyarországon már folyamatban van, ugyanis a Finucci Bros Quartet szinte az összes jazz fesztiválra felkérést kapott a 2010-es évben.

Megfordultak már Londonban a 606-os jazz clubban, a londoni Hungarian Culture Center-ben, a San Benedetto-i jazz fesztiválon és nem utolsó sorban Roland felkérést kapott a világ egyik legnívósabb fesztiváljára a Montreux-i Jazz Fesztiválra, ahol Paco De Lucia és Pat Metheny zenekara előtt játszott.

A zenekar tagjai:
Balogh Roland - Gitár
Balogh Zoltán - Zongora, Synth
Horváth "Pluto" József - Basszusgitár
Bordás József – Dobok

https://www.facebook.com/events/1543253972622332/