Fogadj örökbe egy öreg fát!

A Pogány-havas Kistérségi társulás a Románia legszebb fái projekt keretében kihirdeti a Fogadj örökbe egy öreg fát! programot. A program két célt szolgál: feltárni a fás legelőkhöz kapcsolódó hagyományos tudást. Az így kialakuló új értelmi-érzelmi kapcsolatok révén megállítani az évszázados fák kivágását. Első lépésként oktatási karavánt szervezünk több székelyföldi település általános iskolásai számára. Az érdeklődő osztályok részt vehetnek az örökbefogadásban, munkájukat egy digitális segédanyag egyszerűsíti meg. Ennek segítségével az erdélyi kultúra egy alig kutatott szegmensének feltárása és népszerűsítése valósul meg.

Ezúton szeretnénk bátorítani a kedves olvasókat is, hogy fogadjanak örökbe egy öreg fát vagy akár egy fás legelőt. Ily módon Önök is aktívan tehetnek az idős fák védelméért, fennmaradásáért.

Az örökbefogadás folyamata nagyon egyszerű, a weboldalon (arboriremarcabili.ro) való regisztrálás után csak ki kell választani a számunkra legkedvesebb fát és kezdődhet is a közös munka!
További információk a http://kezd.in/L5HVA örökbefogadás oldalon, melynek informatikai fejlesztését a Bethlen Gábor Alap támogatja.