Zöld Nap Egyesület

» Franciaóra franciákkal

Franciaóra franciákkal - Szerdán, április 17-én a Zöld Nap Egyesület két francia EVS önkéntes lánya, Elaine és Emmanuelle, Ráduly Attila kíséretében a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumba látogatott francia órákra. Az önkénteseket Madár Júlia, az iskola francia tanárnõje hívta meg.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.A francia önkéntes lányok 5.-10.-ik osztályos diákokkal beszélgethettek. Miután a diákok bemutatkoztak, elmesélték, hogy miket szeretnek, miket nem, mit tudnak Franciaországról, a számokról szóló közös játékokat játszodtak...és mindezt francia nyelven!Néhany 10.-ik osztályos diákkal ez EVS programról is elbeszélgettek.Valószínű, hogy ez a beszélgetés inspirált néhány diákot egy jövőbeli EVS önkénteskedésre Franciaországban.Végül pedig, ez egy jó lehetőség volt a diákok számára, hogy gyakorolhassák francia nyelvtudásukat és az EVS önkénteseknek köszönhetően jobban megismerhessék Franciaországot.Szerző: Emmanuelle BailletFordította: Péter Csilla

Szerdán, április 17-én a Zöld Nap Egyesület két francia EVS önkéntes lánya, Elaine és Emmanuelle, Ráduly Attila kíséretében a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumba látogatott francia órákra. Az önkénteseket Madár Júlia, az iskola francia tanárnõje hívta meg.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A francia önkéntes lányok 5.-10.-ik osztályos diákokkal beszélgethettek. Miután a diákok bemutatkoztak, elmesélték, hogy miket szeretnek, miket nem, mit tudnak Franciaországról, a számokról szóló közös játékokat játszodtak...és mindezt francia nyelven!
Néhany 10.-ik osztályos diákkal ez EVS programról is elbeszélgettek.Valószínű, hogy ez a beszélgetés inspirált néhány diákot egy jövőbeli EVS önkénteskedésre Franciaországban.

Végül pedig, ez egy jó lehetőség volt a diákok számára, hogy gyakorolhassák francia nyelvtudásukat és az EVS önkénteseknek köszönhetően jobban megismerhessék Franciaországot.

Szerző: Emmanuelle Baillet
Fordította: Péter Csilla

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!