Füstölő aszfalt 4. A kézdivásárhelyi Kendu Egyesület partnerségben a Zöld Nap-, a Pro Pectus-, a Salvatore-, a kézdivásárhelyi Nők és a Székely Kutya Klub egyesülettel egy év kihagyást követően idén negyedik alkalommal szervezte meg a Füstölő aszfalt című rendezvényét, melynek célközönsége a különböző fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek voltak. 2022. augusztus 27-én 58 regisztrált résztvevő várta, hogy indulhasson a fortyogói Skat Kart pályán, a speciálisan kialakított több száz méteres időmérő futamra. A fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A szombat délelőtti eseményen volt aki biciklivel, tolókocsival, rollerrel vagy görkorcsolyával állt a start vonalra, de akadt olyan is, aki végigszaladta a kijelölt útvonalat. A Zöld Nap Egyesület az idén is örömmel fogadta el a szervező egyesület felkérését, hogy vállalja a partner szerepét, így kilenc önkéntesével segítette a rendezvény gördülékeny lebonyolítását.

A rendezvény végén minden egyes résztvevő trikóval, éremmel, oklevéllel, valamint egy finom ebéddel térhetett haza. Gratulálunk minden egyes versenyzőnek! Az esemény főtámogatója a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő volt.

Fotó: Kovács Bernadett és Babos Alpár