Gazdaságélénkítési, munkahelyteremtési és vállalkozásfejlesztési fórum a kézdivásárhelyi vállalkozói inkubátorházban

2017. július 20-án a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók Egyesülete szakmai kerekasztalbeszélgetéssel egybekötött Gazdaságélénkítési, munkahelyteremtési és vállalkozásfejlesztési fórumot szervezett a kézdivásárhelyi Vállalkozói Inkubátorházban.

A színvonalas rendezvényen beszédet mondott: Szőnyi Kinga a Magyar Assszonyok Érdekszővetségének elnöke, Szalai Piroska a Nemzetgazdasági Minésztérium miniszteri tanácsadója, Fejér Melinda városi tanácsos , István András az Istvána Kft tulajdonosa.

A kerekasztalbeszélgetés alkalmával a résztvevő vállalkozók, Szmolka Edit a Tetrafor Kft tulajdonosa, Sterczer Sándor családi vállalkozó, Barabás Antal a KTF Kunststoff Technologie Franken Kft cégvezetője, Kovács Anrás a Hagyó Kft ügyvezető igazgatója (Miskolc), Kovácsné Drabant Katalin borász, a Dimenzió Borászat tulajdonosa (Kecskemét), bemutatták vállalkozásaikat, azok szépségeit és nehézségeit, beszéltek start-up vállalkozásokról, a nők helyzetéről társadalmunkban vállalkozóként és alkalmazottként.valamint családbarát intézkedésekről.

A sikeres rendezvény zárásaként Kiss Kata énekes előadta „Magyar vagyok!”, a Kiss Kata Zenekar csodálatos dalát.

Ezt követően egy bor- és sajtkóstolással egybekötött állófogadáson folytatódtak az eszmecserék.

Biszak Enikő