A kerékpározás, a szaladás és a túrázás minden sportkedvelő fiatal álma. A környék településeit megismertetni, kalandokra lehetőséget adni minden felnőtt célja. 2019. szeptember 12-15 között a Zöld Nap Egyesület az Ifjúsági és Sportminisztérium résztámogatásával a csernátoni Kovács Panzióban Greenathlon címmel bringás tábort szervez. A tábor célja a sport és a természetjárás, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és környezettudatos életmód támogatása a 14-35 éves fiatalok körében, továbbá az ismeretátadáshoz szükséges, elkötelezett pedagógiai munka képzésekkel történő megalapozása és elismerése.

A szervezők a túrákat, az útvonalakat alacsony forgalmú utakon tervezik. A tábor a környezettudatosság jegyében fog zajlani, ügyelve a fenntarthatóságra, a szelektív hulladékgyűjtésre ugyanakkor szemléletformáló programokat is kínálnak a résztvevőknek. A fiatalok megismerhetik a Nemere Útja zöldutvonal természeti értékeit és kulturális örökségét is.

Jelentkezési határidő: szeptember 10.

Részvételi díj 60 lej/fő, ami tartalmazza a napi háromszori étkezési ellátást a táborozás ideje alatt (első nap vacsora, utolsó nap ebéd) és a szállás díját 3 éjszakára. A résztvevők sok érdekes programban és meglepetésekben fognak részesülni. Jelentkezni, érdeklődni Ráduly Attilánál a 0766.611066 -es telefonszámon, vagy az office@zoldnap.info e-mail címen lehet. A helyek száma korlátozott (max. 20 személy).

Partner: Ifjúsági- Sportminisztérium, Kendu Egyesület és az Európai Szolidaritási Testület.

Plakátterv: Bagyinka Ágota