Gyöngyösön, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon, valamint Szentendrén Hagyományőrző könyv- és kézimunka bemutatón voltak a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3958.jpg



A Gyöngyös Város Barátainak Köre meghivására 2015, szeptember 18-án, Biszak Enikő vezetésével, érkezett egy nyolc fős csapat egyesületünkből Gyöngyösre, ahol nagy szeretettel fogadták Őket a baráti kör tagjai, a sok kedves barát, Balázs Ernő elnök úr lakásán. Este közös vacsora volt a Borpincében.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3959.jpg



Másnap részt vettek a szüreti napokon, ahol bemutatták receptes könyveinket és néhány kézimunkát. A Baráti Kör tagjai bográcsfőző versenyen vettek részt a város központjában és megvendégelték csapunkat. Nagy élmény volt számukra a szüreti forgatag, megnézni a város nevezetességeit: a Szent Bertalan Templomot, a Kincstárt,a Borpalotát.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3960.jpg



Vasárnap búcsút vettek kedves vendéglátóiktól és indultak Szentendrére, ahol már szeretettel várták Őket az Európai Civil Koordinációs Egyesület tagjai, élén Trombitás Gábor elnök úrral, kedves feleségével Trombitásné Dévai Évával, lányukkal Trombitás Titániával, aki szintén főszervező volt.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3961.jpg



Hétfön a Városháza dísztermében, Gyürk Dorottya alpolgármesternő köszöntötte a székelyruhás kézdivásárhelyi “lányokat”. Ugyancsak itt, sok érdeklődő jelenlétében Biszak Enikő, az egyesületünk alelnöke, bemutatta receptes könyveinket, az énekgyűjteményt és pár kézimunkát. Sylveszter Ibolya az Izbégi Általános Iskolában üvegfestésre tanította a VII. B osztályos tanulókat, akik nagy érdeklődássel kapcsolódtak be a bemutató tevékenységébe.

Sok szép élményt, sok kedves emléket hoztak magukkal haza Székelyföldre, nem fogytak ki a beszámolóból, feltöltődtek szeretettel is a fázós napokra.

Köszönetünket fejezzük ki mindkét egyesület tagjainak és szervezőinek a kedves vendéglátásért és sok szeretettel várjuk Kézdivásárhelyre!

Fülöp Magdolna elnök