A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete tisztelettel meghívja a "Ha én zászló volnék ..." című, magyar történelmi zászlók kiállításának megnyitójára 2020. február 11-én, kedden 17 órától az Incze László Céhtörténeti Múzeum kiállító termében.

A kiállítás a budapesti Magyarság Háza és a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum támogatásával jött létre.

A kiállítást megnyitja: dr. Szekeres Attila István heraldikus, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnöke. Házigazda: dr. Dimény Attila múzeumvezető.

A Történelmi zászlósor vagy egyszerűen történelmi zászlók néven ismert zászlók együttese 1985 óta része a magyar katonai, állami és helyi ünnepségeknek. Eredetileg 1985. április 4-re, a Magyarország felszabadításának 40. évfordulója alkalmából rendezett díszszemlére készíttették el: akkor 17 darabból állt. A ma hivatalosan 23 darabból álló zászlósor a magyar hadi múlt legjellemzőbb zászlótípusait vagy a magyar hadtörténet leghíresebb korszakaihoz kapcsolódó zászlókat vonultatja fel. A Történelmi zászlósor nem minden tagját használják az ünnepségeken, hanem mindig az alkalomnak megfelelően válogatnak belőlük: például a március 15-i ünnepen mind a két 1848-as lobogó ott van, augusztus 20-án több az Árpád-házi zászló, az 1956-os ünnepeken pedig inkább a 20. század felé tolódik el az arány. A kiállításon a zászlósor 13 darabja látható.