Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Hagyományos termékvasár Kézdivásárhelyen

Hagyományos termékvasár Kézdivásárhelyen - November 10-én, szombaton, reggel 8 órától piactérré változik a Gábor Áron tér. Helyi termelők, székely termékek, friss pékáru és igazi piaci hangulat várja a vásárlókat. A hagyományos termékvásárt, ahogyan a neve is mutatja, hagyományossá szeretnék tenni, ezért, ha lesz elég érdeklődés a termelők és a vásárlók részéről egyaránt, Csíkszereda és Brassó után, Kézdivásárhelyen is lesz minden hónapban hagyományos termékeket felvonultató vásár.Minden hónap második szombatjára tervezik a kézdivásárhelyi vásárt. Hargita és Kovászna Megye Tanácsa már évek óta támogatja hasonló vásárok megszervezését, most Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala is csatlakozott melléjük. A helyi önkormányzat szervezésében, a megyei tanács és a megyei agrárkamara támogatásával először lesz ilyen jellegű vásár Kézdivásárhelyen. 'Az Őszi Sokadalom alkalmával bebizonyosodott, hogy van helye a vásároknak, úgy a termelők, mint a vásárlók szívesen jönnek, hiszen olyan termékeket vonultatunk fel, amelyek helyiektől, megbízható alapanyagokból készülnek' - indokolta Bokor Tibor polgármester. 'Már a városnapok után azt kértem munkatársaimtól, hogy csináljunk ebből hagyományt, próbáljuk meg visszahozni Kézdivásárhely főterére a piaci hangulatot, és olyan eladókat hívjunk meg a városba, akik saját kezűleg, saját termésből, önerőből állítják elő termékeiket, portékájukat' - tette hozzá a polgármester. A vásárra eddig körülbelül húsz eladót várnak, sajnos a környékbeli gyümölcs- és zöldségtermelők alig képviseltetik magukat, pedig ez a vásár arra szolgálna, hogy őket segítsék az eladásban. 'Valahogy ösztönözni szeretnénk a helyieket és környékbelieket arra, hogy kérjék ők is a székely termék védjegyet, állítsanak elő ők is házias termékeket, bátran kínálják portékájukat a város lakói számára, merjenek termelni, mert mi teret biztosítunk számukra' - fejezte be az előljáró.A hagyományos termékvásárra még lehet jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban (I. emelet, 101-es szoba), a hely ingyenes. Jelentkezni csak zöldséggel, gyümölccsel, helyi termékkel, székely termékkel, hagyományos vagy otthon készített áruval, illetve friss pékáruval, házilag készített finomságokkal, akár édességekkel lehet.

November 10-én, szombaton, reggel 8 órától piactérré változik a Gábor Áron tér. Helyi termelők, székely termékek, friss pékáru és igazi piaci hangulat várja a vásárlókat. A hagyományos termékvásárt, ahogyan a neve is mutatja, hagyományossá szeretnék tenni, ezért, ha lesz elég érdeklődés a termelők és a vásárlók részéről egyaránt, Csíkszereda és Brassó után, Kézdivásárhelyen is lesz minden hónapban hagyományos termékeket felvonultató vásár.

Hagyományos termékvasár Kézdivásárhelyen


Minden hónap második szombatjára tervezik a kézdivásárhelyi vásárt. Hargita és Kovászna Megye Tanácsa már évek óta támogatja hasonló vásárok megszervezését, most Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala is csatlakozott melléjük. A helyi önkormányzat szervezésében, a megyei tanács és a megyei agrárkamara támogatásával először lesz ilyen jellegű vásár Kézdivásárhelyen. "Az Őszi Sokadalom alkalmával bebizonyosodott, hogy van helye a vásároknak, úgy a termelők, mint a vásárlók szívesen jönnek, hiszen olyan termékeket vonultatunk fel, amelyek helyiektől, megbízható alapanyagokból készülnek" - indokolta Bokor Tibor polgármester. "Már a városnapok után azt kértem munkatársaimtól, hogy csináljunk ebből hagyományt, próbáljuk meg visszahozni Kézdivásárhely főterére a piaci hangulatot, és olyan eladókat hívjunk meg a városba, akik saját kezűleg, saját termésből, önerőből állítják elő termékeiket, portékájukat" - tette hozzá a polgármester. A vásárra eddig körülbelül húsz eladót várnak, sajnos a környékbeli gyümölcs- és zöldségtermelők alig képviseltetik magukat, pedig ez a vásár arra szolgálna, hogy őket segítsék az eladásban. "Valahogy ösztönözni szeretnénk a helyieket és környékbelieket arra, hogy kérjék ők is a székely termék védjegyet, állítsanak elő ők is házias termékeket, bátran kínálják portékájukat a város lakói számára, merjenek termelni, mert mi teret biztosítunk számukra" - fejezte be az előljáró.
A hagyományos termékvásárra még lehet jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban (I. emelet, 101-es szoba), a hely ingyenes. Jelentkezni csak zöldséggel, gyümölccsel, helyi termékkel, székely termékkel, hagyományos vagy otthon készített áruval, illetve friss pékáruval, házilag készített finomságokkal, akár édességekkel lehet.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!