Az első közös adventi gyertyagyújtás alkalmával kapcsolják fel az ünnepi fényeket a céhes városban. Az ünnepváró programsorozat a november 28-i gyertyagyújtással veszi kezdetét, és december 26-án, szombaton az Ego Sum koncertjével zárul. A programsorozatban helyet kap helyitermék- és népművészeti karácsonyi vásár, koncertek és kulturális programok.

Ünnepre hangoló programok
Kézdivásárhely önkormányzata, a Vigadó Művelődési Ház, a római katolikus és református egyházközségek, valamint a Barabás Zsombor Népművészeti Egyesület közös szervezésében állt össze az egyhónapos programsorozat. Minden szombaton, 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz a Gábor Áron téren, amelyen a város óvódásai, kisiskolásai és felső tagozatos diákjai működnek közre, valamint a városban működő kórusok. December 12-én ismételten helyi termékeket felvonultató hagyományos termékvásár kap helyet a város főterén, amely idén a karácsonyi vásár jellegét a Vigadóba költözteti át, ugyanis oda szervezi háromnapos kiállítását és vásárát a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület. A népművészeti karácsonyi vásár megnyitója december 18-án, pénteken lesz, a vásár egészen december 20-ig tart.

Mikulásjárás Kézdivásárhelyen
A Mikulás ebben az évben is ellátogat a kézdivásárhelyi gyerekekhez. December 4-én, pénteken a kézdivásárhelyi, nyujtódi, sárfalvi és oroszfalvi óvodások és kisiskolások kapnak ajándékot a Mikulástól, majd este 18 órától a főtérre érkezik szánján a Mikulás.

Koncertek és kulturális programok
Immár hagyománnyá vált, hogy az ünnepváró időszakban mind a Molnár Józsiás iskola, mind a Tanulók Klubja készül karácsonyi koncerttel, előbbi december 17-én, csütörtökön, utóbbi december 20-án, vasárnap hangol ünnepre. A koncertek sorát erősíti az Ego Sum és a Bagossy Brothers Company is, de nem marad el a RockKarácsony sem, amely idén is kétnapos lesz. A RockKarácsonyon fellépő pénteki zenekarok: Luppinger Attila, a Kvitt Band, a Mustang Blue, a The Pinwheels, a Heep Freedom és a My Hands In Chains. Szombati fellépők: az Inogsz, az Exit Rock Band, a Chrom, az Éli és a Background.

December 13-án, vasárnap lesz a Karácsonyi énekek és téli hagyományok XXV. fesztiválja a Mihai Viteazul Alapítvány szervezésében, december 16-án, szerdán pedig a Turóczi iskola diákjai adnak adventi műsort a Maassluis Nyugdíjas Klub részére. Egy napra rá a Szeretetiskola (Petőfi iskola délutáni „iskolája”) karácsonyi műsora lesz látható a Vigadóban a Cum Caritate Christi Egyesület szervezésében, este fél nyolctól pedig a Stoneroots zenekar ad karácsonyi koncert a Kosztándi-képtárban a kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak, valamint a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub meghívására.

Egy lélekemelő előadással ismételten visszatér Böjte Csaba atya, aki gyermekeivel december 19-én, szombaton, a negyedik adventi gyertyagyújtás után vár mindenkit a Vigadóba. December 26-án, szombaton a Boldog Özséb templomban is karácsonyi koncert lesz, a templom gyermek- és felnőtt kórusainak, a Molnár Józsiás Iskola zenetagozatos diákjainak, valamint gyermekekből álló könnyűzene együttesének jóvoltából.

S bár már nem az ünnepváráshoz kapcsolódik, de még az ünnepi időszakban van, az óévet a Városi Színházzal búcsúztathatjuk, szilveszteri előadásuk címe A második váratlan szerelem.

Adományok a gyerekeknek
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Együtt a gyerekekért rendezvényének célja minél szélesebb körben átadni a karácsony, az ünnep igazi hangulatát. A Református Egyház pincéjében november 25-től egészen december 20-ig adományokat várnak gyerekek számára. Ezt követően a városi kórház gyerekosztályára látogatnak el és egy kis ajándékcsomaggal lepik meg a haza nem engedett gyerkőcöket. Az ünnep hangulatát úgy szeretnék átadni, hogy együtt gitároznak, énekelnek velük ifjúsági énekeket, nagyobb slágereket.

A programok nagyrésze ingyenes, a jegyköteles eseményekre a helyszínen vagy elővételben lehet jegyet váltani.

A gyertyagyújtások szervezője a római katolikus és református egyházközség, támogatója Kézdivásárhely polgármesteri hivatala,


RÉSZLETES PROGRAM

November 28., szombat, 18 óra • Gábor Áron tér
ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
Gyertyát gyújt: Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere
Közreműködnek: a Benedek Elek Óvoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Református Kollégium diákjai.

December 4., péntek, 18 óra • Gábor Áron tér
MIKULÁSJÁRÁS
A Mikulás ebben az évben is ellátogat a gyerekekhez. Miután az óvodásokat megajándékozza, este a főtérre érkezik szánján, hogy az ott várakozó gyerekeknek is örömet szerezzen.

December 5., szombat, 18 óra • Gábor Áron tér
ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
Gyertyát gyújt: Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja
Közreműködnek: a Református Hálaadás Dalárda, a Manócska Napköziotthon, a Turóczi Mózes Iskola és az Apor Péter Szakközépiskola diákjai.

December 12., szombat, 8-18 óra • Gábor Áron tér
KARÁCSONYI HAGYOMÁNYOS VÁSÁR
Több mint egy éve minden hónap második szombatján hagyományos termékeket felvonultató vásár van a céhes város főterén. A decemberi forgatag karácsonyi vásárral egészül ki, ahol a fogyasztható termékek mellett lesznek igazi ünnepváró különlegességek is.

December 12., szombat, 18 óra • Gábor Áron tér
ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
Gyertyát gyújt: Fejér László Ödön, parlamenti képviselő
Közreműködnek: a Boldog Özséb plébánia kórusa, a Vackor Napköziotthon, a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ és a Bod Péter Tanítóképző diákjai.

December 13., vasárnap, 14 óra • Vigadó, nagyterem
FESTIVALUL DE COLINDE ŞI OBICEIURI DE IARNĂ, EDIŢIA A XXV-A
Karácsonyi énekek és téli hagyományok XXV. fesztiválja a Mihai Viteazul Alapítvány szervezésében.

December 16., szerda, 17 óra • Maassluis Nyugdíjas Klub
ADVENTI MŰSOR
A Turóczi Mózes Általános Iskola diákjainak adventi műsora a nyugdíjas klub tagjainak.

December 17., csütörtök, 17 óra • Vigadó, nagyterem
KARÁCSONYVÁRÓ KONCERT
A Molnár Józsiás Általános Iskola diákjainak és zenetanárainak koncertje.

December 17., csütörtök, 17 óra • Vigadó, emeleti kiállítóterem
A SZERETET ISKOLA KARÁCSONYI MŰSORA
A Cum Caritae Christi Egyesület szervezésében.

December 17., csütörtök, 19.30 óra • Kosztándi-képtár
STONEROOTS KARÁCSONYI KONCERT
A Jazz Café, a kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak, valamint a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub szervezésében.

December 18., péntek, 17 óra • Vigadó, emeleti kiállítóterem
KARÁCSONYI NÉPMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR / megnyitó
A Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület kiállítása.

December 18-20., péntek-vasárnap, 10-16 óra • Vigadó, emeleti kiállítóterem
KARÁCSONYI NÉPMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR
A Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület kiállítása.

December 18., péntek, 19 óra • Vigadó, nagyterem
BAGOSSY BROTHERS COMPANY AKUSZTIKUS KONCERT
* Belépőt a helyszínen lehet váltani, elővételben is.

December 18-19., péntek-szombat, 20 óra • For You Pub
ROCKKARÁCSONY
Ez a rendezvény egy nagy családi találkozó, ahol összejöhetnek a zenészek, azok hozzátartozói, barátai és a rockzene kedvelői. Pénteki fellépők: Luppinger Attila, Kvitt Band, Mustang Blue, The Pinwheels, Heep Freedom, My Hands In Chains. Szombati fellépők: Inogsz, Exit Rock Band, Chrom, Éli, Background.
Honlap: www.rockkaracsony.ro
* Belépőt a helyszínen lehet váltani.

December 19., szombat, 18 óra • Gábor Áron tér
ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
Gyertyát gyújt: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke
Közreműködnek: a Cantus kamarakórus és a kantai egyházi kórus közös kórusa, a Csipkerózsika Napköziotthon és a 3-as Napköziotthon, a Molnár Józsiás Általános Iskola és a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai.

December 19., szombat, 19 óra • Vigadó, nagyterem
BÖJTE CSABA ATYA ÉS GYERMEKEI
* Adománybelépő a helyszínen.

December 20., vasárnap, 18 óra • Vigadó, nagyterem
TANULÓK KLUBJA KARÁCSONYI KONCERT
A Tanulók Klubja fúvószenekarának és mazsorettcsoportjának karácsonyi koncertje.
December 26., szombat, 18 óra • Boldog Özséb Templom

KARÁCSONYI KONCERT
A templom gyermek- és felnőtt kórusainak, a Molnár Józsiás Iskola zenetagozatos diákjainak, valamint gyermekekből álló könnyűzene együttes közös koncertje.

December 26., szombat, 20 óra • Vigadó, nagyterem
EGO SUM KONCERT
* Belépőt a helyszínen lehet váltani, elővételben is.

+ ezt is ajánljuk:
December 31., csütörtök, 18 óra • Vigadó, nagyterem
PIERRE DE MARIVAUX: A MÁSODIK VÁRATLAN SZERELEM
A Városi Színház szilveszteri előadása.
* Belépőt a helyszínen lehet váltani, elővételben is.


* A programokra a belépés díjtalan, kivéve, ahol másképp jelezzük.
A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!