2019. március 20-án a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) hetedik alkalommal díjazta azokat a szervezeteket, akik a tavaly sikeres programokat bonyolítottak le. Bereczki Kinga az ernyőszervezet elnöke, valamint Kotta László alelnök adta át a díjakat, kiemelve, hogy idén az Év Civil szervezet díjat három egyesületnek ítélték oda. A rendezvényről készült fotók az egyesület Facebook oldalán érhetőek el.

Így a sepsiszentgyörgyi László Kálmán Gombászegyesület, a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület és a kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete részesült díjazásban. Az első szervezet a nemzetközi gombászkonferencia megszervezéséért, második a 24 órás futás mozgásnépszerűsítő programjáért és egészséges életmód népszerűsítéséért valamint a harmadik szervezet a sokgyermekes családok megsegítése és összefogása érdekében végzett, egész Székelyföldre kiterjedő tevékenységéért részesült elismerésben. Idén első alkalommal osztották ki az Év Önkéntese díját, melyet a kovásznai néhai Deák Judit kapta. Az önkéntes díjra való jelölés után Deák Judit elhunyt így a díjat a lánya vette át.

A díjakat a T3 nyomda, a CIVEK valamint fizikai személyek támogatásából biztosították, ezek oklevélből valamint pénzjutalom és nyomtatási utalványból álltak. Ugyanakkor a logójuk egy évig szerepelni fog a CIVEK weboldalának címlapján is.

Fotó: Toró Attila