A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület augusztus 14-én a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával folytatta az idei szezont. A szervezők a vasárnapi kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A vasárnap délelőtti rendezvényen a 18 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Sportcsarnok elől Torja fele tekert, a községközpontba érve a bringások a 2008-ban kialakított Árpád parkban tartottak egy pici pihenőt, megtekintve az ott található látványosságokat is. Ezt követően a kerékpárosok Kézdikővárt érintve Kézdiszárazpatakra tekertek ott egy kicsit megpihenve a szomszédtelepülést Kiskászont és Kézdiszentléleket is felkeresték. Ezt követően ki-ki hajtósabb tempóban, ki-ki kényelmesebben, társával beszélgetve gurult tovább a 39 kilométeres távon vissza a céhes városba. Közben gyönyörködtek az egyes kanyarokban eléjük táruló csodálatos növényzet látványában.

A zöld naposok tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon jó társaságok és baráti kapcsolatok alakulnak ki a túráknak köszönhetően. A kerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára is. Ugyanakkor a szervezők köszönik mindenkinek a kitartást és a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott, a támogatóknak pedig a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat. A túra az Európai Szolidaritási Testület és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt résztámogatásával valósult meg.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Márton Fanni-Bíborka