Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete - Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

» Háromszék Címerei kiállítás, könyvbemutató és süteménykiállítás

Háromszék Címerei kiállítás, könyvbemutató és süteménykiállítás - A márciusi ünnepségek keretén belül került sorra 2013 március 16-án, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének szervezésében, PARA MÁRIA: 'Háromszék Címerei' című textilia kiállítására, a Vigadó Kiállítótermében. A kiállítás munkáit, azok tervezője, Szekeres Attila-István heraldikus értékelte ki és beszélt a címerek jelentéséről, keletkezési körülményeiről. A címerkiállítás egy könyvbemutatóval és süteménykiállítással folytatódott.A Nők Egyesületének tagjai recept-gyűjteményét, a 'Székely Hagyományos Ünnepek és finomságok' című füzetet, Biszak Enikő és Fülöp Magdolna mutatta be, majd megkinálták a jelenlévő, nagyszámú közönséget, az alkalomra készített süteményekkel.A közelgő húsvét hangulatát idézte a szép, megterített asztal, tele finomabbnál-finomabb tésztákkal, apró süteményekkel, tortával. Az asztalról nem hiányzott a húsvéti nyuszi, kalács, hagymában festett tojások, tojásfa, aranyesőágon és barka sem.Köszönet az egyesület asszonyainak, a sok sütemény elkészítéséért és azért a rengeteg munkáért, amit az ünnepek előtt, a székházban bonyolítottak le. Nap mint nap ott varrták a székely és magyar zászlókat, kokárdákat, fáradtságot nem ismerve.Köszönet: Bagoly Erzsébetnek, Mátyás Ibolyának, Bertalan Katalinnak, Pászka Évának, Deák Irénnek, Györfi Ildikónak, Lengyel Jolánnak, Szabó Ilonának, Biszak Enikőnek, Sylvester Ibolyának, Bonda Editnek, Szász Piroskának, Biszak Mártának, Kertész Ildikónak, Dundler Ildikónak, Könczey Évának, Simon Emesének, Cosa Katalinnak, Daragus Erzsébetnek, Becsek Katalinnak, Vargyasi Liának, Vass Ágnesnek, Harai Piroskának, Szántó Évának.Fülöp Magdolna, az egyesület elnöke.

A márciusi ünnepségek keretén belül került sorra 2013 március 16-án, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének szervezésében, PARA MÁRIA: "Háromszék Címerei" című textilia kiállítására, a Vigadó Kiállítótermében. A kiállítás munkáit, azok tervezője, Szekeres Attila-István heraldikus értékelte ki és beszélt a címerek jelentéséről, keletkezési körülményeiről. A címerkiállítás egy könyvbemutatóval és süteménykiállítással folytatódott.

A Nők Egyesületének tagjai recept-gyűjteményét, a "Székely Hagyományos Ünnepek és finomságok" című füzetet, Biszak Enikő és Fülöp Magdolna mutatta be, majd megkinálták a jelenlévő, nagyszámú közönséget, az alkalomra készített süteményekkel.




A közelgő húsvét hangulatát idézte a szép, megterített asztal, tele finomabbnál-finomabb tésztákkal, apró süteményekkel, tortával. Az asztalról nem hiányzott a húsvéti nyuszi, kalács, hagymában festett tojások, tojásfa, aranyesőágon és barka sem.





Köszönet az egyesület asszonyainak, a sok sütemény elkészítéséért és azért a rengeteg munkáért, amit az ünnepek előtt, a székházban bonyolítottak le. Nap mint nap ott varrták a székely és magyar zászlókat, kokárdákat, fáradtságot nem ismerve.






Köszönet: Bagoly Erzsébetnek, Mátyás Ibolyának, Bertalan Katalinnak, Pászka Évának, Deák Irénnek, Györfi Ildikónak, Lengyel Jolánnak, Szabó Ilonának, Biszak Enikőnek, Sylvester Ibolyának, Bonda Editnek, Szász Piroskának, Biszak Mártának, Kertész Ildikónak, Dundler Ildikónak, Könczey Évának, Simon Emesének, Cosa Katalinnak, Daragus Erzsébetnek, Becsek Katalinnak, Vargyasi Liának, Vass Ágnesnek, Harai Piroskának, Szántó Évának.

Fülöp Magdolna, az egyesület elnöke.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!