Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Háromszékre érkezett az önrendelkezésért szaladó Juhos Gábor

Háromszékre érkezett az önrendelkezésért szaladó Juhos Gábor - A vállalt 500 kilométeres táv közel feléhez érkezett pénteken Juhos Gábor magyarországi maratoni futó, aki vasárnap óta, Marosvásárhelyről indulva tapossa a kilométereket Székelyföld autonómiájáért az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) főtámogatásával.Juhos Gábor péntek reggel Újtusnádról indulva vágott bele hatodik napi maratonjába. Hargita és Háromszék megye határáig biciklin követte Keresztes Lóránd Tusnád község önkormányzati képviselője, majd Tusnádfürdő bejáratánál bővült a csapat a kisváros polgármesterével Albert Tiborral, valamint Tiboldi László csíkszéki EMNT elnökkel. A Csíkiak egészen a Csíki Határ Panzióig kísérték a futót, aki emberfeletti teljesítményt és kitartást tanúsít azáltal, hogy tizenkét napig, minden nap leszaladja a maratoni távot. Példájával hitet kíván adni a székelyeknek, hogy kitartással, elszántsággal és fáradtságos verítékkel az ember, a közösség elérheti a célt, amit maga elé tűzött. Az ehhez szükséges remény pedig égi jelként mutatkozott meg Tusnádfürdőn, ahol az addig tornyosuló, esőt permetező sötét fellegek hírtelen szertefoszlottak és a hegyek fölött feltűnt a szivárvány, mintegy isteni jelként kitartásra biztatva a küzdőket, azt üzenve, van remény, mert a nehéz idők után mindig kisüt a Nap.Az autonómiát jelképező csemetefenyőt Tusnádfürdő központjában ültették el, majd a fürdőváros elöljárója egy székely zászlót és egy Márton Áronról szóló könyvet adott át Juhosnak. A két székely megye határán a csíkszéki EMNT tagoktól a Háromszéki EMNT szervezetek vették át Juhos Gábor kíséretét. Szombaton Torjáról indulva folytatja útját a maratonfutó, aki Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Barót, Székelyudvarhely, Székelykeresztúr és Erdőszentgyörgy érintésével érkezik vissza célállomásához Marosvásárhelyre.

A vállalt 500 kilométeres táv közel feléhez érkezett pénteken Juhos Gábor magyarországi maratoni futó, aki vasárnap óta, Marosvásárhelyről indulva tapossa a kilométereket Székelyföld autonómiájáért az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) főtámogatásával.

Juhos Gábor péntek reggel Újtusnádról indulva vágott bele hatodik napi maratonjába. Hargita és Háromszék megye határáig biciklin követte Keresztes Lóránd Tusnád község önkormányzati képviselője, majd Tusnádfürdő bejáratánál bővült a csapat a kisváros polgármesterével Albert Tiborral, valamint Tiboldi László csíkszéki EMNT elnökkel. A Csíkiak egészen a Csíki Határ Panzióig kísérték a futót, aki emberfeletti teljesítményt és kitartást tanúsít azáltal, hogy tizenkét napig, minden nap leszaladja a maratoni távot. Példájával hitet kíván adni a székelyeknek, hogy kitartással, elszántsággal és fáradtságos verítékkel az ember, a közösség elérheti a célt, amit maga elé tűzött. Az ehhez szükséges remény pedig égi jelként mutatkozott meg Tusnádfürdőn, ahol az addig tornyosuló, esőt permetező sötét fellegek hírtelen szertefoszlottak és a hegyek fölött feltűnt a szivárvány, mintegy isteni jelként kitartásra biztatva a küzdőket, azt üzenve, van remény, mert a nehéz idők után mindig kisüt a Nap.

Az autonómiát jelképező csemetefenyőt Tusnádfürdő központjában ültették el, majd a fürdőváros elöljárója egy székely zászlót és egy Márton Áronról szóló könyvet adott át Juhosnak. A két székely megye határán a csíkszéki EMNT tagoktól a Háromszéki EMNT szervezetek vették át Juhos Gábor kíséretét. Szombaton Torjáról indulva folytatja útját a maratonfutó, aki Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Barót, Székelyudvarhely, Székelykeresztúr és Erdőszentgyörgy érintésével érkezik vissza célállomásához Marosvásárhelyre.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!