Háromszéki Múzeumi Műhely előadás-sorozata a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum közös szervezésében.

Háromszéki Múzeumi Műhely – szintet lép a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Székely Nemzeti Múzeum együttműködése

Háromszéki Múzeumi Műhely címmel kerül sor Sepsiszentgyörgyön 2022. október 25–26-án arra az előadás-sorozatra, amely Európa egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum közös szervezésében valósul meg. A meghívásos alapú részvétellel zajló rangos eseményen a magyarországi néprajzos és muzeológus szakma kiemelkedő szakemberei fognak előadásokat tartani a korszerű múzeumvezetés, stratégiai tervezés, gyakorlati műtárgyvédelem, a kiállítások létrehozása és működtetése, valamint a frontszemélyzetmenedzsment témaköreiben.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum képviseletében jelen lesz dr. Cseri Miklós főigazgató, dr. Sári Zsolt általános főigazgató-helyettes, dr. Bereczki Ibolya ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettes, Nagyné dr. Batári Zsuzsanna tudományos és ismeretátadási igazgató, Szegedy-Kloska Tamás tudományos titkár és Hugyecsek Balázs állományvédelmi felelős és szilikát restaurátor. A Székely Nemzeti Múzeum munkatársainak továbbképzéseként sorra kerülő esemény szervezője Vargha Mihály igazgató, szakmai koordinátora dr. Kinda István néprajzkutató, muzeológus.