A Zöld Nap Egyesület augusztus közepén hatodik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén nevet viselő hagyományosnak mondható bringatúrát, melyre 33 személy nevezett be. A kincskeresés biciklitúrán készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Az előzőleg bejelentkezett három-négy fős csapatok egymással versengve mutatták meg ügyességüket a 47 kilométeres útvonalon. Egy előre megtervezett térkép és fejtörő leírás segítségével végig kellett tekerni a Nemere Útján úgy, hogy közben különböző feladatokat és rejtvényeket kellett megfejteni, de ami a legfontosabb volt, hogy meg kellett találni az útvonal rejtett kincseit is! A kilenc csapatból legkitartóbbnak és legügyesebbnek a Paula névvel fémjelzett baráti társaság (Balázs Eszter, Csáki Pálma, Lénárt Paula és Szabó Attila) bizonyult, akik a 76 ponttal nyerték el az első helyezést. A képzeletbeli dobogó második fokára a MTB Boys (Bonda Botond, Lupusoru Kornél, Balogh Ákos és Lieber Krisztián) csapat a harmadikra pedig a Gyenge család csapata került fel. A legfiatalabb résztvevő a 7 éves Bartos Hunor volt aki különdíjban is részesült. A nyertesek biciklitartozékokat, bögréket, plüssmacikat, kupákat, okleveleket és egyéb apróságokat tudhattak magukénak. A díjazást követően estébe nyúló baráti beszélgetésekkel zárult az esemény.

A rendezvény célja többek közt a lakosság érdeklődésének növelése a biciklitúrák irányába volt, rámutatva arra, hogy a biciklizés által nemcsak az egészséges mozgást gyakoroljuk, hanem ugyanabban az időben tágíthatjuk általános műveltségünk határait megismervén térségünket és fejleszthetjük kreativitásunkat valamint a csapatban való együttműködés szellemét is erősíthetjük.

A bringatúra támogatói: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a Senso Kft és az Európai Szolidaritási Testület volt. Ugyanakkor a szervezők ezúton gratulálnak és mondanak köszönetet minden résztvevőnek a kitartásukért, támogatásukért. Találkozunk jövőben is!

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Veress Nikolett Adrienn és Szabó Attila