Október 7-én, szombaton került megszervezésre hatodik alkalommal a sepsiszentgyörgyi Önkéntes Kupa. A Turulmadár Ifjúsági Iroda által szervezett rendezvényen évről-évre Háromszék legsportosabb civil- vagy egyházi szervezeteit keresik a szervezők.

Ez évben kilenc csapat versenyzett a legsportosabb önkéntes szervezetnek járó címért.

A vetélkedő jó hangulatban zajlott. Ahogy minden évben a csapatok idén is érdekes versenyszámokban próbálhatták ki magukat, ezúttel összesen hat versenyszámban, melyek között ügyességi és stratégiai játékok egyaránt voltak. A délelőtt folyamán a vakond fociba mérettettek meg a csapatok, majd a délután folyamán következtek az XO, tandem, lánctalp és a kugli. A versenyszámok teljesítése során a szervezők figyelembe vették a csoportok dinamikáját, összhangját, valamint a csapatjáték szervezettségét is.

A nap végére a Máltai Ifjúság csapata bizonyult a legügyesebbnek, így ők vihették haza a hatodik Önkéntes Kupa első helyezését, őket követte az Erdélyi Magyar Ifjak csapata, akik a második helyezést értek el. A VI. Önkéntes Kupa harmadik helyezését a Puskás DT csapata nyerte.

A szervezők ez úton is köszönik a részvételt a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesületnek, a Gyulafehérvári Caritas csapatának a Kari Klubnak, a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének KOVAKŐ-nek, Sepsiszentgyörgyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletnek az SDFIE-nek, az Ifjúság Klub Mikóújfaluért önkénteseinek, valamint a Kovászna Megyei Vöröskereszt REDHELP csapatának.

Külön köszönet a Kovászna Megyei Vöröskeresztnek, akik nem csak versenyzőként vettek részt a rendezvényen, hanem partnerként annak elsősegélynyújtását is biztosították.