A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szeptember 16-án a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával zárta az idei szezont. A szervezők a szombati kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A rendezvény alkalmával a 26 fős lelkes csapat a zöldútvonal C jelzéseit követve a Sinkovits stadion elől indult Kézdiszentlélek fele ahonnan a tetőn álló 13. századi római katolikus Szent István-kápolnához tekert, Kézdiszentkeresztre érve Keresztes Etelka helyi lakos szőlővel fogadta a tekerőket, utána a többszörösen kitüntetett és már a 19 században is palackozott borvízzel töltötték meg a kulacsukat a bringások, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek. Majd némi tekerés után Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck érintésével tartottak egy nagyobb pihenőt. Ahol Bodo Aranka néni rostos ribizliszörppel, friss kútvízzel és pállinkával várta a bringázókat.

Tovább tekerve Kézdimartonos, Ozsdola, Sárfalva és Oroszfalu érintésével zárták a bringázást. A túra legfiatalabb résztvevője a 8 éves Séra Dávid volt, aki előszeretettel tekerte végig a 60 km-es távot. Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphat információt. A zöld naposok jövőben folytatják a tematikus kerékpáros tevékenységek szervezését, újabb programok bevonásával.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Isa Fernandez