A Zöld Nap Egyesület július 18-án egy szép vasárnapi napon immár hetedik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján. Az eseményen harminc jelenlévő vett részt. A rendezvény útvonala 40 km-es távlatban volt feltérképezve, köztük az alábbi településeket érintve: Kézdivásárhely, Fortyogófürdő, Sárfalva, Ozsdola, Hilib, Gelence, Imecsfalva és Szentkatolna. A kincskereső biciklitúrán készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A bringások nemcsak a sport rejtelmeivel, hanem a természet szépségeivel, a települések kulturális-és egyedi kincseivel, valamint a közösség segítőkészségével is találkozhattak. A változatos, korosztálytól független három-négy fős csapatok által a kerékpározóknak megadatott az a lehetőség, hogy a hétköznap mindennapjaiból elszakadjanak és új kapcsolatokat, barátokat alakítsanak ki. Megtapasztalhatták, hogy csapatban igen is jó együttműködni, segíteni, bátorítani egymást, amikor kihívás elé kerül az ember, (függetlenül attól, hogy az-az adott személy barát, ismerős vagy egy teljesen ismeretlen személy.)

A kerékpáros kincskeresés az idén is család-, gyerekbarát rendezvény volt, változatos feladatokkal. A feladatok összeállításánál elsődleges szempont az volt, hogy a benevezettek megismerjék a települések kulturális-(városnézés, körutazás), természeti- adottságait, betekintést nyerjenek a kisebb- nagyobb közösségekbe, valamint információkkal gazdagodhassanak.

Díjazás szempontjából, az nyert aki minél több feladatot teljesített, minél több “kincset” talált meg. (Minden csapat egy oklevéllel is gazdagodott.) A kilenc csapatból az alábbi három csapat teljesített a legtöbb pontot. A legkitartóbbnak és a legügyesebbnek a Fabio Wibmer Fun Team (Gocz Attila, Pál Botond és Józsa Levente) csapat 73.5 ponttal győzött. Második helyezést ért el az “Egészen nem száz csapat“ csapat, köztük tekert a paraolimpikon Oláh Attila, Szabó Alpár és Orbán László is. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a "828" nevű csapat állt fel, melynek tagjai Csáki Pálma, Szabó Attila és Balázs Attila voltak. Különdíjban részesült a rendezvény legfiatalabb résztvevője a mindössze kilenc éves Csulak Nóra, aki az édesapja társaságában nevezett be az eseményre.

A bringatúra támogatói: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a Senso Kft, a MIK és az Európai Szolidaritási Testület volt. Ugyanakkor a szervezők ezúton gratulálnak és mondanak köszönetet minden résztvevőnek a kitartásukért, támogatásukért. Találkozunk jövőben is!

A rendezvény célja a jó hangulat biztosítása, a természetközeliség megteremtése, a sport, az egészséges életmód követése, valamint a közösségért való tevés volt a legfontosabb szempont.

Szerző: Márton Fanni-Bíborka