Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Hétfőtől lehet igényelni a munkaigazolásokat a csavargyár egykori alkalmazottai bérkiegészítéséhez

Hétfőtől lehet igényelni a munkaigazolásokat a csavargyár egykori alkalmazottai bérkiegészítéséhez - Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a csavargyár egykori alkalmazottai bérkiegészítéséhez szükséges igazolásokra hétfőtől lehet letenni az igényeket a Polgármesteri Hivatal Közönségkapcsolati irodájában (3-as szoba). Ezzel a lépéssel az ügy az utolsó fázisába lépett, remélhetőleg egy pár hónapon belül az összes károsult megkaphatja nyugdíjának kiegészítését.Az Arhitec nevezetű, Uberum csoporthoz tartozó, erre szakosodott cég átvette a csavargyár teljes levéltárát, amit két hete a hivatal egyik szobájában tárolnak. Ez a cég hasonló eseteket sikeresen vitt véghez Romániában, többet között a sepsiszentgyörgyi IAME vállalattal is ők foglalkoztak. A cég képviselője csütörtökön, október 18-án szerződésben is vállalta, hogy kibocsátja az igazolásokat, ezzel jogilag is felelősséget vállal minden kiállított papírért. Az önkormányzat munkatársai hétfőtől fogadják el a kéréseket, amely egy típusnyomtatvány kitöltésével, a személyazonossági fénymásolatával és a munkakönyv fénymásolatával igényelhető. A kérések elfogadásának programja megegyezik a Polgármesteri Hivatal munkaprogramjával, tehát hétfőtől szerdáig 9-15 óráig, csütörtökön 9-17 óráig, pénteken 9-13 óráig fogadják a kéréseket. A cég október 29-én viszi el az első kéréscsomót, és egy hétre rá hozza az igazolásokat. Ez addig megy így, amíg az összes kérelmező megkapja a neki járó munkaigazolást - mondta a polgármester.A szolgáltatás 85 lejbe kerülne a károsultaknak, a munkaigazolások kibocsájtásának összegét viszont Fejér László Ödön vállalkozó felvállalta, így minden igénylő ingyen kapja meg a szükséges iratot. 'A nyolcvanas évek közepén öt évet dolgoztam alkalmazottként a csavargyárban, onnan indultam el saját utamra. Örömmel hallottam, hogy a jelenlegi polgármester megtalálta a közös hangot a csavargyár tulajdonosaival, és hamarosan benépesedik a csarnok, valamint egy ipari park is felépül. Az külön mérföldkő, hogy a csavargyár egykori alkalmazottai is megkaphatják végre, ami jár nekik' - kezdte Fejér. 'Mivel az önkormányzatnak nem lett volna fedezete erre, szponzorként adom az igazolások kiállítására szükséges összeget, és örvendek, hogy a kézdivásárhelyi és felsőháromszéki régi alkalmazottak, kollégák végre megkapják jussukat' - összegzett a vállalkozó.A károsultak száma körülbelül 350, ez 30.000 lej támogatást jelent.Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala sajtóirodája2012. október 19.Fotók: Tofán Levente

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a csavargyár egykori alkalmazottai bérkiegészítéséhez szükséges igazolásokra hétfőtől lehet letenni az igényeket a Polgármesteri Hivatal Közönségkapcsolati irodájában (3-as szoba). Ezzel a lépéssel az ügy az utolsó fázisába lépett, remélhetőleg egy pár hónapon belül az összes károsult megkaphatja nyugdíjának kiegészítését.
Az Arhitec nevezetű, Uberum csoporthoz tartozó, erre szakosodott cég átvette a csavargyár teljes levéltárát, amit két hete a hivatal egyik szobájában tárolnak. Ez a cég hasonló eseteket sikeresen vitt véghez Romániában, többet között a sepsiszentgyörgyi IAME vállalattal is ők foglalkoztak. A cég képviselője csütörtökön, október 18-án szerződésben is vállalta, hogy kibocsátja az igazolásokat, ezzel jogilag is felelősséget vállal minden kiállított papírért. Az önkormányzat munkatársai hétfőtől fogadják el a kéréseket, amely egy típusnyomtatvány kitöltésével, a személyazonossági fénymásolatával és a munkakönyv fénymásolatával igényelhető. A kérések elfogadásának programja megegyezik a Polgármesteri Hivatal munkaprogramjával, tehát hétfőtől szerdáig 9-15 óráig, csütörtökön 9-17 óráig, pénteken 9-13 óráig fogadják a kéréseket. A cég október 29-én viszi el az első kéréscsomót, és egy hétre rá hozza az igazolásokat. Ez addig megy így, amíg az összes kérelmező megkapja a neki járó munkaigazolást - mondta a polgármester.
A szolgáltatás 85 lejbe kerülne a károsultaknak, a munkaigazolások kibocsájtásának összegét viszont Fejér László Ödön vállalkozó felvállalta, így minden igénylő ingyen kapja meg a szükséges iratot. "A nyolcvanas évek közepén öt évet dolgoztam alkalmazottként a csavargyárban, onnan indultam el saját utamra. Örömmel hallottam, hogy a jelenlegi polgármester megtalálta a közös hangot a csavargyár tulajdonosaival, és hamarosan benépesedik a csarnok, valamint egy ipari park is felépül. Az külön mérföldkő, hogy a csavargyár egykori alkalmazottai is megkaphatják végre, ami jár nekik" - kezdte Fejér. "Mivel az önkormányzatnak nem lett volna fedezete erre, szponzorként adom az igazolások kiállítására szükséges összeget, és örvendek, hogy a kézdivásárhelyi és felsőháromszéki régi alkalmazottak, kollégák végre megkapják jussukat" - összegzett a vállalkozó.
A károsultak száma körülbelül 350, ez 30.000 lej támogatást jelent.

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala sajtóirodája
2012. október 19.
Fotók: Tofán Levente

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!