Pénteken este játszották a kosárlabda női Liga 1 alap szakaszának utolsó fordulóját, amelyen az éllovas Sepsi SIC II fogadta az ifi játékosokból álló KSE csapatát.
Kiegyensúlyozott játékkal indult a találkozó, ám a negyed végen a rutinos Pop Lázár egymásutáni két 3 pontos találata 6 egységnyi előnyhöz juttatta a hazaiakat.
A második negyedben a hazaiak további 11 pontra növelték előnyüket a tabellán. A harmadik negyedben a KSE megpróbált felzárkózni, ám a lányok faultokért megítélt büntető dobásokat nem tudtak megfelelő hatékonysággal értékesíteni (8 egymásutáni büntetőből csupán 1 ment be) így maradt a hazaiak előnye. Az utolsó negyedre kifáradt a sérülések miatt három alapembert is nélkülöző vendégcsapat és a vendéglátók tovább növeltek előnyüket a tabellán. Gratulálunk a győzteseknek. A 18 pontos vereség ellenére jó mérkőzést játszott csapatunk, hasznos tapasztalat volt a rutinos nemzeti ligás játékosok ellen játszani. Ezzel a Liga 1 alapszakasza véget ért, következnek áprilisban a döntő tornák, amelyen a független csapatok külön játszanak. A Nemzeti Ligába való feljutásért pedig a ”szatellit csapatok” egy másik tornán játszanak a bajnoki címért.
Sepsi SIC II - KSE: 67-49 (16-10; 18-13; 13-12; 20-14)

U18 - szombaton Bukarestben
CS OLIMPIA BUCUREŞTI - ACS KSE: 41-54 (13-13; 6-16; 7-14; 15-11)
Ezzel a győzelemmel bejutottunk a döntőbe, 3 körrel a bajnokság vége előtt.