A fenti címmel műveltségi-kreativitási és olvasásnépszerűsítési-dokumentálódási vetélkedőt hirdetett a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár és a csernátoni Haszmann Pál Múzeum, 5–8. osztályos, Kovászna megyei diákoknak, háromfős csapatok részére.
Pályamunkával 11 csapat jelentkezett, azaz 33 diák. Ők június 13-án, szombaton, a múzeumkertben tartandó vetélkedőn méretkeznek meg. Szombaton eldől, melyik lesz az a hét csapat, akik részt vehetnek a két intézmény által szervezett júliusi olvasó- és kézműves táborban.

A szombati program:
10:00 - 12:00 óra - Vetélkedő
12:00 - 13:30 óra - Kézműves tevékenység
13:30 óra - Ebéd
14:00 - 15:00 óra - Az érdeklődők megtekinthetik a Kinda István néprajzkutató és Vargyasi Levente operatőr Szenesek című néprajzi dokumentumfilmjét, mely a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának támogatásával készült. A hagyományos ipart és az ahhoz kötődő erdei életformát egy farkaslaki szénégető és családja mindennapjain keresztül láttatják a film alkotói.
15:00 - 16:00 óra - A múzeum gyűjteményének megtekintése, különös hangsúllyal a különböző mesterségekhez kapcsolódó tárgyi anyag megismerésére, valamint a vetélkedő értékelése.

A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap (Budapest); Balassi Intézet - Magyarország Kulturális Központja, Sepsiszentgyörgy; Bertis Kft. (Sepsiszentgyörgy), Valvis Holding (Bukarest).