Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Hivatalos a Hatvany Lajos-ösztöndíj - Mike Bernadettet ösztöndíjas

Hivatalos a Hatvany Lajos-ösztöndíj - Mike Bernadettet ösztöndíjas - Az Őszi Sokadalom hivatalos megnyitóját megelőzően, pénteken délelőtt írta alá Hatvan város alpolgármestere, Horváth Richárd és Bokor Tibor polgármester a két testvérváros közötti szerződést a Hatvany Lajos Emlékdíj érvényesítésére.

Amint azt már tavasszal hírül adtuk, Hatvan város önkormányzata úgy döntött, hogy a 2013-2014-es tanévtől kezdődően minden esztendőben 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmaz egy kézdivásárhelyi felsőoktatásban részt vevő diákot, az anyanyelv művelése terén elért, kiválónak értékelhető eredményeiért. Eme felajánlás hivatalosítására került sor pénteken, a 11-es udvartéri Szentkereszty Stephanie emlékházban, a két város elöljáróinak részvételével.

Bokor Tibor polgármester köszönetét fejezte ki Hatvan város önkormányzatának, amiért ily mértékű nemzeti felelősségtudatról tesz tanúságot az elszakított területeken élő fiatalok irányában. „Elismerem, nehéz döntés elé állítják a mindenkori kézdivásárhelyi elöljárókat azzal, hogy ki kell választaniuk azt az egy diákot, aki a jelentős támogatásban részesül, hiszen rengeteg tehetséges fiatal van városunkban, aki megérdemli a támogatást. Az viszont örömünkre szolgál, hogy évről évre legalább néhányan belőlük olyan kitüntetést kapnak, ami segíti őket a fejlődésben, a tanulásban”, fejtette ki.

Horváth Richárd hatvani alpolgármester kimondottan ez alkalomból utazott a Vargavárosba, hogy a szerződésaláírás kapcsán elmondja, képviselőtestületük és az önkormányzat szívügyének érzi a határon túli magyar anyanyelvű fiatalság támogatását, hiszen a történelem és az ország határai az idő folyamán változhatnak, de az együvé tartozás érzését, az emberi kapcsolatokat kötelességünk erősíteni és megtartani. „Magyarságunk megőrzéséért, nemzeti öntudatunk erősítéséért folyó küzdelmünk csak egyik támaszát képezi ez az ösztöndíj, mellyel Kézdivásárhely és Beregszász (Szlovákia) magyar anyanyelvű fiataljait kívánjuk segíteni”, foglalta össze.

A szerződés aláírását követően, szeptember végén Hatvanba várják a Hatvany Lajos Kitüntető Emlékdíj nyertesét, Mike Bernadettet, hogy ünnepélyes keretek között adhassák át neki a pénzbeli elismerést és oklevelet.

Az Őszi Sokadalom hivatalos megnyitóját megelőzően, pénteken délelőtt írta alá Hatvan város alpolgármestere, Horváth Richárd és Bokor Tibor polgármester a két testvérváros közötti szerződést a Hatvany Lajos Emlékdíj érvényesítésére. Amint azt már tavasszal hírül adtuk, Hatvan város önkormányzata úgy döntött, hogy a 2013-2014-es tanévtől kezdődően minden esztendőben 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmaz egy kézdivásárhelyi felsőoktatásban részt vevő diákot, az anyanyelv művelése terén elért, kiválónak értékelhető eredményeiért. Eme felajánlás hivatalosítására került sor pénteken, a 11-es udvartéri Szentkereszty Stephanie emlékházban, a két város elöljáróinak részvételével. Bokor Tibor polgármester köszönetét fejezte ki Hatvan város önkormányzatának, amiért ily mértékű nemzeti felelősségtudatról tesz tanúságot az elszakított területeken élő fiatalok irányában. „Elismerem, nehéz döntés elé állítják a mindenkori kézdivásárhelyi elöljárókat azzal, hogy ki kell választaniuk azt az egy diákot, aki a jelentős támogatásban részesül, hiszen rengeteg tehetséges fiatal van városunkban, aki megérdemli a támogatást. Az viszont örömünkre szolgál, hogy évről évre legalább néhányan belőlük olyan kitüntetést kapnak, ami segíti őket a fejlődésben, a tanulásban”, fejtette ki. Horváth Richárd hatvani alpolgármester kimondottan ez alkalomból utazott a Vargavárosba, hogy a szerződésaláírás kapcsán elmondja, képviselőtestületük és az önkormányzat szívügyének érzi a határon túli magyar anyanyelvű fiatalság támogatását, hiszen a történelem és az ország határai az idő folyamán változhatnak, de az együvé tartozás érzését, az emberi kapcsolatokat kötelességünk erősíteni és megtartani. „Magyarságunk megőrzéséért, nemzeti öntudatunk erősítéséért folyó küzdelmünk csak egyik támaszát képezi ez az ösztöndíj, mellyel Kézdivásárhely és Beregszász (Szlovákia) magyar anyanyelvű fiataljait kívánjuk segíteni”, foglalta össze. A szerződés aláírását követően, szeptember végén Hatvanba várják a Hatvany Lajos Kitüntető Emlékdíj nyertesét, Mike Bernadettet, hogy ünnepélyes keretek között adhassák át neki a pénzbeli elismerést és oklevelet.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!