Zöld Nap Egyesület

» Hogy legyen holnap is - esszépályázat

A nagy kérdés az, hogy mi lesz holnap? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre! Találj ki, írj javaslatokat, jövőképet, utópiát, forgatókönyvet, reménykeltő novellát, mini-esszét!

A beérkezett alkotásokat teljes terjedelmükben megjelentetjük portálunkon (www.zoldnap.info).

A Zöld Nap Egyesület a tavalyi sikereket felismerve 2012-ben kibővített tartalommal kívánja folytatni esszé és mesepályázatát. A zöldek arra vállalkoznak, hogy felmérjék: vajon mit gondolnak a 15-25 év korosztály képviselői a klímaváltozás problémájáról és a lehetséges forgatókönyvekről. A környezetvédelem mindenki számára fontos, akit érdekel a saját, a gyermekei és az unokái egészsége és jövője, ezért a klímavédelem érdekében mindenkinek van lehetősége a cselekvésre.

Életkortól és anyagi helyzettől függetlenül, mindannyiunk közös ügye felismerni, hogy a jelenlegi helyzet nem tartható tovább. Környezetünk egy kincs, amivel takarékoskodni kell, amit óvni, védeni kell, de ez lehet, éppen a kreativitásunkon múlik. Ez az esszépályázat arra nyújthat kitűnő lehetőséget, hogy bárki megmutassa, ő mit és hogy cselekedne környezetéért.

A művek jelenünkről, jelen társadalmunkról, annak bármely szegmenséről szólhatnak, de kíváncsiak vagyunk a jövőképre is: milyen lesz a környezetünk és hogyan vélekedünk majd róla tíz év múlva?

Egy olyan várost vagy falut tervezzen meg a pályázó fiatal, amely minden szempontból egy környezetbarát település és a fenntartható lesz hosszútávon.

Többek között megválaszolva az alábbi kérdéseket és a környezetükkel való kapcsolatukat:
- Milyen alternatív energiaforrás lesz a városban/faluban? (nap, szél energia)
- Hogyan építették át lakóhelyüket, hol élnek és hogyan?
- Milyen szállítóeszközök lesznek elérhetőek? (busz, kerékpár)
- Milyen hulladékgazdálkodás lesz kialakítva?
- Milyen környezetbarát elemek és termékek használatát tartják fontosnak?

Olyan problémákat kérünk megvilágítani (lehetnek teljesen egyediek, specifikusak, de lehetnek akár mindennaposak is) és praktikus, kivitelezhető megoldásokat, javaslatokat találni ezek csökkentésére-megszüntetésére, amikkel helyi, regionális szinten érintkezésbe kerülnek.

A művek terjedelme 1-7 gépelt oldal lehet (Times New Roman betűtípus, 12-es méret, 1,5-ös sorköz) elektronikus vagy nyomtatott formában. A leírásokhoz képeket, videót, rajzot, térképet is csatolni lehet.

Beküldési határidő: 2012. június 25.

http://www.zoldnap.info/web/hogy-legyen-holnap

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!