Szeptember 7-én, azaz ma kezdi romániai mozikörútját a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre: a fővárosban és tíz vidéki városban tűzték műsorra a mozik. Horvát Lili rendezése képviselte Magyarországot a legutóbbi, a legjobb idegen nyelvű fim díjáért folytó Oscar-hajszában.

A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm főszereplője, Márta, a negyven éves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.




„…az első filmes főszerepét megkapó Stork Natasa lenyűgöző a szakmailag magabiztos, magánéletében bizonytalan idegsebészként: méltán lép be a legikonikusabb csendesen vágyódó filmes hősnők sorába. Döntéseit talán nem mindig értjük, de Stork finom rezdüléseinek köszönhetően azt pontosan tudjuk, mit érez. Szintén telitalálat volt Bodó Viktor rendező visszacsábítása a kamera elé, akin nem látszik, hogy tíz évre szüneteltette a színészkedést: ellenállhatatlan karizmával alakítja Márta szerelmének tárgyát.” (Filmtett)

A film romániai vetítései ma este, Bukarestben kezdődnek: az Elvire Popesco Mozi tűzte műsorára a következő időpontokon (az esemény a Facebookon):

szeptember 7., 20:30
szeptember 11., 16:00
szeptember 19., 16:30
A Román Parasztmúzeumban kétszer vetítik a filmet (az esemény a Facebookon):

szeptember 14., 20:15
szeptember 16., 21:00
A bukaresti Európa Moziban három alkalommal lehet megnézni szeptember első felében:

szeptember 11., 19:30
szeptember 13., 15:45
szeptember 16., 19:30
A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre további romániai vetítései:

Kolozsvár, Győzelem Mozi – szeptember 10-től
Kolozsvár, Művész Mozi – szeptember 29-én
Nagyvárad, Cinema Palace – szeptember 10-től
Sepsiszentgyörgy – az EVA Filmmakers Fest tűzte műsorra (szeptember 10., 19:30), majd a Művész Mozi fogja vetíteni szeptember 10. után
Szatmárnémeti, Cinema One – szeptember 10-től
Brassó, Cinema One – szeptember 10-től
Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház – szeptember 7.
Székelyudvarhelyi Mozi – szeptember 19.
Csíkszereda, Csíki Mozi – szeptember 10., 19:00 és szeptember 11., 19:00 (az esemény a Facebookon)
Craiova, Patria Mozi – szeptember 12. és 15.
Nagyszeben, Művész Mozi – szeptember 10., 15. és 16.

A Felkészülés… Velence és Torontó után több nagy nemzetközi filmfesztiválon is sikerrel szerepelt: Antalyában Stork Natasa kapta a legjobb színésznő díját, Varsóban a film elnyerte a FIPRESCI díját, Chicagóban az Arany Hugó fődíjat, majd a fődíjjal együtt három trófeával tért haza a valladolidi fesztiválról, majd a philadelphiai filmfesztiválon kapta meg a legjobb játékfilm díját. A film romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.