Immár tizenötödik alkalommal került sor a Bocskai-zarándoklatra, melynek keretében 2022. február 26–27. között egy Hajdú-Bihar megyei küldöttség tagjai a fejedelem életéhez kötődő helyszínekre látogatnak el. Már hagyomány, hogy a zarándokút kolozsvári állomása a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tulajdonában lévő Bocskai-ház.

A zarándoklaton a magyarországi hajdúvárosok küldöttsége vesz részt, akik Bocskai István fejedelem életéhez kapcsolódó településekre látogatnak, a vendéglátókkal együtt róva le tiszteletüket a fejedelem történelmi alakja előtt, megkoszorúzva a neki állított emlékműveket.

Az idei esztendőben a Bocskai-zarándoklat első állomása kincses városunk volt. A megemlékezésre a Bocskai-házban, a fejedelem szülőházában került sor, ahol megkoszorúzták a fejedelem mellszobrát és a kültéri domborművet.

A koszorúzáson jelen voltak a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat és a Bocskai István Emlékbizottság képviselői, a hajdúsági települések polgármesterei, önkormányzati képviselői, illetve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának vezetősége.

Kolozsvár,
2022. február 26.