Péntek délután tartotta évzáró ülését a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület. Emlékezetes és nagyon hosszú év áll a szervezet mögött. Az eddigi szokásokat az idei évben sem törték meg, így a régió számos pontján megtalálhatóak voltak a Zöld Napos programok. A résztvevők üdvözlését követően Ráduly Attila egyesületi elnök képes beszámolóval, videókkal színesítve foglalta össze a 2016-os munkaévet. A találkozón készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook adatlapján.

Mint kiderült, az idei évben a szervezet 27 pályázatot adott le, valamely projektjének, programjának finanszírozása érdekében – ezek körülbelül hatvan százalékát megnyerték. Ennél azonban jóval több programot szerveztek az év során – a környezetvédelem, sport-, kulturális és egészségmegőrző programjaikon, rendezvénysorozataikon, képzéseiken és más tevékenységeik során készült fotókat albumba rendezvén bárki könnyedén beleláthatott az éves tevékenységbe. A jelenlévők a december 30-ai közgyűlésen összegezték az idei év eredményeit, az aktuális fejlesztéseket és beszélgetés keretében vitatták meg a 2017-es év közös célkitűzéseinek legfontosabb kérdéseit. A közgyűlés hivatalos részének befejezéseként díjazták a legaktívabb önkénteseket is. Az év önkéntese címet Szabó Attila (300 önkéntes óra/év) érdemelte ki, aki a kezdetektől fogva elkötelezettségével segíti a szervezet elismertségét, munkáját. A képzeletbeli dobogó második fokát Kónya László (222 órával), a harmadik helyet pedig Balázs Attila (219 órával) foglalta el. „Köszönettel tartozunk minden önkéntesnek, aki bármilyen formában hozzájárult az idei év rendezvényeihez. Csakis meghatározott tervezés alapján, konkrét célrendszerrel, tudatosan kidolgozott, realista, megvalósítható rendezvényekkel folytatjuk tevékenységünket.” – hangsúlyozta a szervezet elnöke

Az észrevételek, vélemények, a díjazások után kedélyes beszélgetéssel és koccintással zárult a találkozó. Ezen estét is kötetlen hangulatban töltötte együtt a tagság a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig. A Zöld Nap Egyesület vezetősége ez alkalomból, kíván mindenkinek egy sikerekben gazdag boldog új esztendőt!

Fotó: Bandi Zsolt