A soron következő tea esten a Föld is szólt hozzánk, és mintha hullottak volna a könnyei, mert fájnak a sebei. Elidegenedtünk tőle, nem becsüljük, nem óvjuk, pedig nagyon szeretjük, belőle és Teremtőnk által lettünk lelkesek, érző és értő emberek.
Ráduly Attila, a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület elnöke arról beszélt 2017. december 6-án az imateremben, hogy tudja az ikafalviak rendesek, nem szemetelnek. Mi lesütöttük a szemünket, mert bizony mi sem vagyunk különbek, (sajnos) és ne álltassuk magunkat, hogy ó, én csak egy papírdarabkát dobtam el, mert egy csepp is elég ahhoz, hogy kicsorduljon a pohár. Nagyon tele van a keserűség pohara. Nemcsak a tudósok, nagyon sokan figyelmeztetnek, húzzák a vészféket. A teaest témája is ez volt: vigyázzunk földünk egészségére, gyógyítsuk sebeit, ne szemeteljünk, ne pazaroljunk, a hulladék is érték, újra hasznosítható. Szó volt a madarak védelméről, etetéséről, érdekes kérdések tisztázódtak. Néhány érdekes videó bemutatta a nagyvárosok éjjel surranó kis állatait, amiket szintén védeni kell.

Kézműves foglalkozás is volt. Egy aprócska kis ötlet: miképpen lehet néhány sörös kupakból, hulladék textíliából, eldobott gombocskából piros sálas dísz hóemberkét készíteni. Ha csak annyi hozadéka is volt ennek a teaestnek, hogy holnaptól még egy fogpiszkálót sem dobok el, vagy a cukorkás papírt a zsebembe teszem, haza viszem, az éhes madárkáknak csak magvakat, dióbelet és inni adok, mert a sós dolgok és a kenyérmorzsa nem jó, akkor már elértem azt, hogy ne járuljak hozzá annak a bizonyos pohárnak a kicsordulásához.

Szó volt arról is, hogy ne drága ajándékokon törjük a fejünket, szép élményeket nyújtsunk egymásnak. December 6-a lévén volt sorsolás, a gyerekek simogatni, ölelni valókat kaptak, a felnőttek apró hasznos dolgokat, volt finom tea, és házi sütemény, amit Dombi Etelka sütött. Köszönjük Bethlen Gábor Alap támogatását, ami lehetővé tette az esemény megszervezését. Szép élmény volt, köszönjük.

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő